آموزش برق صنعتی, مقالات برق, ویدیو های آموزش برق

نصب ترموستات صنعتی دیجیتالی و آنالوگ

کنترل دما

کنترل دما در برق صنعتی به چه صورت است

کنترل دما در برق صنعتی کاربرد های فراوانی دارد و قرار هست در این مقاله در کالنجی به آن بپردازیم و جزئی از مهم ترین مباحث برق صنعتی می باشد. برای کنترل دما ما به سنسور – ترموستات و گرم کننده یا سرد کننده نیاز داریم.

سیم بندی ترموستات صنعتی

در ویدیوی زیر به صورت عملی دو مدل ترموستات و ترموکوپل را براتون تست کردیم تا با عملکرد ترموستات دیجیتال و آنالوگ آشنا شوید

ساده ترین نمونه ترموستات به این صورت هست که یک کنتاکت دارد که زمانیکه به آن مقدار تنظیم شده رسید کنتاکت عمل می کند در کل به عنوان یک کلید عمل می کند ما می توانیم آن را در مسیر مدار فرمان قرار دهیم تا مدار را قطع و وصل کند.

سنسور کنترل دما

سنسور شامل ترموکوپل و RTD هست، ترموکوپل در واقع دو عدد فلز متفاوت از هم هست که در یک نقطه به هم وصل شده اند و به آن نقطه HOT JUNCTION گفته می شود. در خروجی ترموکوپل یک ولتاژ به صورت mv (میلی ولت) مشاهده خواهد شد.

(RESISTANCE TEMPERATURE DETECTOR) RTD

RTD ها در سه نوع فلز پلاتین، نیکل و مس موجود هستند که رایج ترین آن ها از نوع فلز پلاتین هست این سنسور ها از نوع مقاومتی هستند که با اختلاف دما مقاومتی از خود نشان می دهند و با حرف PT نمایش داده می شود و در سه نوع دوسیمه، سه سیمه و چهارسیمه هست که دو سیمه به علت دقت پایین و چهارسیمه به علت قیمت بالا کمتر استفاده می شوند و بیشتر از RTD سه سیمه استفاده می شود.

سنسور به کنترلر دما وصل می شود تا در خروجی، مقدار دما و رله قطع و وصل در اختیار ما قرار دهد تا از آن استفاده کنیم.

کنترلر دما (ترموستات)

خب در این قسمت باز ما سه نوع کنترل دما داریم نوع ساده آن فقط مقدار دما را به ما نشان خواهد داد نمونه دیگر مقدار دما و تنظیمات قطع و وصل خروجی و نمونه سوم PID کنترل هست که از این در زمان هایی استفاده می شود که مقدار دما باید روی یک عدد ثابت باشد چونکه با خاموش و روشن شدن گرم کننده یا سرد کننده دما تغییر می کند و ما می توانیم با PID کنترلر این مقدار دما را ثابت نگه داریم. برای تنظیم کردن مقادیر ترموستات به MANUAL آن مراجعه می کنیم تا تنظیماتش را انجام بدهیم.

در کنترلر دماهایی که گزینه PID وجود دارد در ابتدا تعیین می کنیم که به صورت ساده فعالیت کند یا پیشرفته، اگر بخواهیم دما را به صورت حرفه ای کنترل کنیم از گزینه PID استفاده می کنیم و با انتخاب این گزینه، گزینه های بیشتری در اختیار ما قرار می گیرد.

 

دیدگاهی در مورد “نصب ترموستات صنعتی دیجیتالی و آنالوگ

  1. رضا گفت:

    ممنونم بابت اموزش های مفیدتون

  2. رضا گفت:

    من ک از نحوه بیان کسانی ک توضیح میدن اصلا راضی نیستم . طرز بیان خیلی مهمه. فکری به خال این قضیه بکنین. از طرفی شما فقط تقشه روخوانی میکنین. افتضاحه

    1. سلام چشم
      سپاس از نظر تون

  3. Omid گفت:

    با سلام
    ممنون از راهنمایی هاتون
    نقشه سیم کشی آون الکترود بایک دستگاه کنترل دما شیوا امواج۹۶وکنتاکتور به چه صرت است.میشه توضیح هم درباره آون ها داشته باشین
    متشکرم

  4. مهدی گفت:

    سلام.لطفا تنظیمات درایو زیمنس میکرومستر ۴۲۰ و۴۴۰ رو هم بذارید.
    من در یک کارخانه کارمیکنم و از مطالب شما خیلی استفاده کردم.با تشکر

    1. سلام وقتی کار با درایو ها رو یاد بگیرین دیگه مدل شون و برند شون تفاوتی نداره و این موارد رو در اموزش درایو دادیم

  5. اسد رهانی گفت:

    سلام بنده اسد رهانی از باکو مزاحم میشوم
    از بابت این همه آموزش از شما و همکاران متشکرم.
    شما بعضی آموزش ها هستن که تو اینترنت میفروشین بنده نمیتونم اونها رو از اینترنت بخرم اگه ممکنه اون آموزشها و بطوره ساده یا با دانلود یا ویژه دیگه راه حل آسان پیدا بکنید که ما هم بتونیم راهت دریافت بکنیم.
    یا شماره حساب بدین از اون تریق بفرستم.
    ممنون از شما و همکارا

    1. سلام آقای رهانی عزیز ممنون از همراهی تون
      سخت در تلاش هستیم که راه های پرداخت بین المللی رو در سایت برای شما عزیزان که خارج از ایران هستید فراهم کنیم و امیدواریم تلاش مان به نتیجه برسد

خوشحال می شویم نظر یا سوال تان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *