به طور کلی از دوربین مداربسته برای ضبط تصاویر در یک مکان خاص استفاده می شود؛ این دستگاه با ویژگی ها و دسته های متفاوتی در بازار موجود هستند که هر کس بنابر نیاز خود می تواند از آن ها بهره بگیرد. برای خرید و استفاده حتما باید کاربرد دستگاه ها مورد بررسی قرار بگیرد، افراد باید برای آموزش دوربین مدار بسته ابتدا با پروتکل های انتقال تصویر در دوربین های مداربسته اشنا شوند.
دوربین های مداربسته که بر اساس نوع انتقال تصویر به سه دسته تقسیم می شوند:
- دوربینهای HD یا AHD
- دوربینهای IP یا تحت شبکه
- دوربین های وای فای یا وایرلس
در ادامه، توضیحات کلی درباره این نوع دوربین های مداربسته ارائه می شود، ما در این مطلب که توسط تیم فنی آیس پلاس تهیه شده است قصد داریم درباره انواع دوربین مداربسته با پروتکل انتقال تصویر مختلف مطالبی را عنوان کنیم، به شما پیشنهاد می کنیم که تا پایان با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
انواع دوربین مداربسته بر اساس نوع انتقال تصویر
همانطور که قبلا نیز ذکر شد هر دوربین مداربسته باید بتواند تصاویری که از محیط اطراف ثبت می کند را به دستگاه ضبط کننده و نمایشگر ارسال کند از همین رو تکنولوژی های مختلفی برای این کار وجود دارد که در زیر به معرفی انواع این تکنولوژی ها و روش های انتقال تصویر در راستای آموزش دوربین مداربسته می پردازیم.
دوربین های مدار بسته ADH , HD
به طور کلی دوربین های مداربسته AHD جز یکی از استانداردهای نظارت بر تصاویر تلویزیونی است، این نظارت با کیفیت بالایی انجام می شود. در این دوربین ها از کابل های کواکسیال به منظور منتقل کردن تصویر HD از دوربین های مداربسته به DVRهای AHD بهره گرفته می شود. به طور کلی در این دوربین از پروتکلهای 720P و 1080P پشتیبانی می کند. دوربین های مداربسته ahd انواع مختلفی دارند که هر کس می تواند بنا بر نیاز خود از آن ها استفاده کنند.
دوربین های مداربسته دیجیتال در ابتدا با ارائه کیفیت تصویر 1 و 1.3 مگاپیکسل که به تصاویر HD معروفند، چهره شدند و سپس شرکت های پیشرو این تکنولوژی را تقویت نمودند و تصاویر 2 و 3 و 4 مگاپیکسل نیز در دوربین های مداربسته رواج یافت. حال حاظر تصاویر دوربین های دیجیتال تا نهایت کیفیت 4K یا 8 مگاپیکسل نمایش و ذخیره سازی می شوند. با وجود رشد کیفیت تصاویر دوربین های مداربسته دیجیتال و همچنان دوربین های 2 مگاپیکسل بیشترین فروش را در بازار به خود اختصاص داده اند و دلیل این امر چیزی جز قیمت اقتصادی تر این دوربین ها نیست.
امروزه در پروژه های نه چندان بزرگ با تعداد دوربین محدود برای داشتن کیفیت بالا و همچنین صرفه جویی در هزینه ها بهتر است از دوربین های AHD استفاده شود.
دوربین مداربسته IP و یا تحت شبکه
در سالهای پیش نسل جدیدی از دوربین های مداربسته تحت شبکه IP وارد کشور شد، نحوه کارکرد این دوربین ها به صورت آنالوگ و سیاه و سفید بود. به مرور زمان کیفیت تصاویر انتقالی بهبود پیدا کرده و رزولوشن و رنگ آن ها نیز به مراتب با کیفیت بالاتری ارائه می شد. در این عرصه تغییرات شگرفی در سیستم های نظارت تصویری یا دوربین های مداربسته تحت شبکه به وجود آمد، این دوربین ها توانایی های متفاوتی را در اختیار مدیران و کاربران شبکه قرار می دهند که در ادامه تعدادی از آن ها را نام می بریم:
- کیفیت وضوح بالا
- بالا رفتن به روز رسانی ها در دوربین های تحت شبکه
- هوشمند شدن دوربین مداربسته تحت شبکه
- ذخیره تمامی تصاویر و اطلاعات ضبط شده توسط دوربین مداربسته تحت شبکه
- دسترسی راحت تر به تنظیمات کلی دوربین مدار بسته IP
- مقرون به صرفه بودن از نظر طراحی زیرساختهای دوربین های مداربسته تحت شبکه
- استفاده از دوربین های زیاد و هماهنگی آن ها برای دیدی گسترده تر در دوربین های مداربسته تحت شبکه
- اعمال تغییرات راحت
- اضافه شدن قابلیت پردازش ویدیو ها در دوربین های مداربسته تحت شبکه
- گسترده تر شدن ابعاد تصاویر نمایش داده شده توسط دوربین مداربسته با فرمت ۲۶۴ H
دوربین مداربسته وای فای یا وایرلس
همانطور که در پاراگراف های قبل نیز ذکر شد دوربین های ahd و ip برای انتقال تصویر به کابل کشی نیاز دارند. و همچنین برای ذخیره تصاویر باید یک ضبط کننده و هارد دیسک نیز فراهم نمود که این موارد محدودیت هایی برای افراد ایجاد می کند.
دوربین مداربسته وایرلس که عمدتا با اسم دوربین های وایفای یا بیسیم در بازار خرید و فروش می شوند می توانند برای تحت پوشش قرار دادن محیط های مختلف هم انتخابی مناسب باشند و هم انتخابی اقتصادی. دوربین های مداربسته سنتی برای انتقال تصاویر خود به دستگاه ضبط کننده به کابل تصویر نیاز دارند ولی در دوربین های وایفای عمل انتقال تصاویر به وسیله امواج wifi انجام می شود. به همین دلیل به آنها دوربین های وایرلس نیز گفته می شود.
در دوربین های وایرلس یا وایفای که خود نوعی دوربین تحت شبکه می باشند از کابل برای انتقال تصاویر استفاده نمی شود. در این نوع دوربین های تصاویر بر روی بستر وایفای به صورت بیسیم به مقصد منتقل می شود.
افراد برای راحت شدن از پروسه کابل کشی بهتر است از دوربین های مداربسته وای فای استفاده کنند. دوربین مدار بسته وای فای برای انتقال تصاویر نیازی به کابل ندارند، ان ها به راحتی می توانند از طریق وای فای، تصاویر و ویدیو ها را منتقل کنند.
دوربین های وای فای به طور کلی از زیر مجموعههای دوربینهای تحت شبکه محسوب می شوند.
این دوربین ها به راحتی و با کیفیت بالا کار خود را انجام می دهند. این دوربین ها به راحتی با راه اندازی یک مودم وای فای این امکان را به افراد می بخشند که در هر نقطهای از کشور به دوربینها اشراف داشته باشند؛ به دلیل انجام شدن تمامی مراحل در شبکه اینترنت دیگر هیچ احتیاجی به کابل کشی های طولانی و زیاد نیست. تنها کابل کشی به منظور متصل کردن برق به دوربین مدار بسته مورد استفاده قرار می گیرد.
پس از شناخت انواع دوربین های مداربسته باید با نحوه نصب آن ها آشنا شویم، نصب هر کدام از دوربین ها پیچیدگی های خاص خود را دارد که در ادامه به طور کلی با آن ها می پردازیم:
نحوه نصب دوربین مدار بسته AHD
معمولا افرادی که قبلاً سیستم های آنالوگ استفاده کردهاند و قصد ارتقاء سیستم دوربینهای مداربسته خود را به AHDدارند، برای نصب آن ها راه دشواری در پیش نخواهند داشت. ان ها کافی است که دوربینهای آنالوگ را باز کرده و دوربین مداربسته AHD را به جای آن نصب کنند. دقیقاً سیستم کابل کشی سیستم های آنالوگ با سیستم های AHDیکی است، به طور کلی در دوربین های آنالوگ و ahd برای هر دوربین از یک کابل کواکسیال از نوع RG 59 استفاده می شود.
تمامی این دوربین ها تنها با کابل کواکسیال به دستگاه ضبط دیجیتال یا DVR متصل می شوند. اگر تخصصی در این زمینه ندارید به شما پیشنهاد می کنیم که از یک نصاب با تجربه کمک بگیرید، بعد از نصب تمامی دوربین ها تصاویر با کیفیت HD و full hd تا 4K براحتی بر روی کابل کواکسیال منتقل شده و بر روی نمایشگر به نمایش در می آید.
در زمان خرید بهتر است که دوربین مداربسته ای انتخاب شود که با دستگاه سازگار باشد. از ویژگیهای دوربین های AHD این است که تصاویر را در شب و تاریکی به طور واضح به ضبط می شوند، بهتر است که در زمان خرید به قدرت دید در شب و همین طور هوشمند بودن آن ها توجه خاصی شود.
نحوه نصب دوربین های مدار بسته IP یا تحت شبکه
امروزه استفاده از دوربین های تحت شبکه بسیار رایج شده است، انواع مختلفی دوربین های تحت شبکه در بازار موجود است که می توانند در مواقع نیاز از آن ها استفاده کنند.
برای راه اندازی دوربین مداربسته تحت شبکه IP باید از تجهیزاتی همچون دوربین های مداربسته تحت شبکه یا IP به تعداد مورد نیاز، سوئیچ شبکه با تعداد پورت مورد نیاز و میزان پشتیبانی از پهنای باند مطلوب، ریکوردر یا ذخیره ساز، سوکت شبکه، آچار پرس شبکه و تستر کابل شبکه استفاده کرد.
دوربین های ip نیز روند کار دوربین های آنالوگ را در پیش گرفتند.در دوربین ها معمولاً از لنزهایی برای اسکن تصاویر استفاده می شود، تصاویر از طریق لنز به سنسور انتقال می یابند؛ سنسور نیز با استفاده از پردازنده ها آن را به یک سیگنال تبدیل کرده و به شبکه ارسال می کند.
نحوه نصب دوربین مداربسته وای فای یا وایرلس
برای نصب دوربین های مداربسته وای فای باید حتماً این دوربین ها را به وای فای منزل یا محل کار متصل کرد. با یک اپلیکیشن مخصوص بر روی تلفن همراه افراد قادر هستند که به تصاویر این دوربین ها دسترسی داشته باشند، از طریق اینترنت آن ها را چک کنند. نصب دوربین های وایرلس نسبت به سایر دوربین ها با دشواری همراه است. باید در نصب این دوربین ها حتماً از تجهیزاتی با کیفیت بالا استفاده شود، معمولاً به دلیل قابل اعتماد بودن از این سیستم برای مکان های که امنیت بالایی نیاز دارد استفاده می شود.
دوربین های وایرلس موجود در بازار به دو گروه کلی تقسیم می شوند.
دوربین هایی که به دستگاه مرکزی نیاز دارند و دوربین هایی که به دستگاه مرکزی نیاز ندارند.
به طور کلی در دوربین های وایفای تصاویر به صورت وایرلس منتقل می شود و برای نصب باید تمام دوربین های وایرلس به اکسس پوینت وای فای متصل شوند.
افراد می توانند به راحتی با استفاده از نرم افزار موبایل یا سیستم از راه دور به این دستگاه دسترسی پیدا کنند و بر روی تمامی دوربین ها اشراف داشته باشند.
چه زمانی از دوربین مداربسته AHD استفاده کنیم؟
همان طور که می دانید دوربین مداربسته AHD کاربرد بسیار گسترده ای در زمینه دوربین های مداربسته دارند، AHD مخفف کلمه Analog Hight Definition است. این کلمه به معنای سیستم انتقال تصویر آنالوگ با رزولوشن و کیفیت بسیار بالا است امروزه از این دوربین ها در تمام اماکن قابل استفاده هستند و برای برای کنترل هزینها ها در سازمان کوچک از این مدل دوربین های پیشنهاد می شود.
چه زمانی از دوربین های مداربسته تحت شبکه IP استفاده کنیم؟
دوربین مداربسته تحت شبکه IP به دلیل داشتن سیستم عامل به راحتی به کامپیوتر و اینترنت متصل می شود؛ تمامی تصاویر و اطلاعات در شبکه تبادل می شود. در تمام جاهایی که اینترنت و شبکه در دسترس است می توان از دوربین های مداربسته تحت شبکه استفاده کرد. این دوربین ها به راحتی تصاویر دیجیتالی را ارسال و دریافت می کنند، از نظر امنیت نیز قابل اعتماد هستند، امنیت این دوربینها به گونهای است که رمز گذاری شده و هر فردی به راحتی نمی تواند به اطلاعات آن دسترسی پیدا کند.
پیشنهاد می شود برای پروژه های بزرگ با تعداد دوربین بالا از دوربین های تحت شبکه استفاده شود.
چه زمانی از دوربین مدار بسته وایرلس یا وای فای استفاده کرد؟
به دلیل راحتی استفاده از دوربین های مداربسته بی سیم استقبال از آن ها نیز بسیار زیاد است، این دوربین های کیفیت و کارایی بیشتری نسبت به سایر دوربین ها دارند.
معمولاً از دوربین های مداربسته وای فای در مصارف خانگی و کسب و کارهای کوچک استفاده می شود، به دلیل کوچک بودن این دوربین ها بسیار کاربردی و مقرون به صرفه هستند. از دوربین های بی سیم در دستگاه ها و مکان های کوچک مورد استفاده قرار بگیرند، زیرا به نسبت اضافه کردن تعداد دوربین ها باید پهنای باند هم بیشتر شود. قابلیت های استفاده شده در دوربین مدار بسته وای فای بسیار پیشرفته است، حتی بعضی از آن ها نیز با استفاده از باتری کار می کنند.
انتقال تصویر دوربین مداربسته به روشP2P و به روشIP استاتیک
بسیاری از افراد به صورت کنترل از راه دور دوربین های مداربسته خود را چک می کنند. ان ها با خیال راحت و آسوده می توانند کارهای خود را خارج از محیط انجام دهند. دیدن تصاویر از طریق تلفن همراه و یا مانیتورها کاری بسیار راحت است و می تواند وضعیت محل را به فرد گزارش کند. دوربین های مداربسته جدید با استفاده از یک نرم افزار مخصوص توانایی نصب بر روی سیستم و تلفن همراه را دارد. انتقال تصاویر با استفاده از روش p2p و ip استاتیک در روی اینترنت به راحتی امکان پذیر است که نسبت به سایر روشهای دیگر بیشتر استفاده می شود.
بهترین برند دوربین های مداربسته در بازار ایران
شرکت های بسیاری تولید کننده دوربین های مداربسته و سیستم های امنیتی هستند، مطمئنا تمامی شرکت ها و برندها ویژگی ها و کیفیت خاص خود را برای مشتریان ارائه می دهند و هر کدام به تبعیض قیمت متفاوتی دارند. با توجه به تنوع و گستردگی که بین دوربین های مدار بسته وجود دارد، انتخاب کاری تقریباً دشوار است؛ توصیه ما این است که افراد ابتدا نیاز خود را بشناسند و بعد اقدام به خرید کرده و دوربین مورد نظر خود را خریداری کنند. آن ها میتوانند از برندهای مطرحی همچون اکسیس ، داهوا ، هایک ویژن ،سامسونگ ، پاناسونیک ، یونیویو و … استفاده نمود.
بهترین فروشگاه دوربین مداربسته
فروشگاه های بسیاری هستند که دوربین های مختلفی را به کاربران ارائه می کنند، قبل از خرید کاربران حتماً باید درخواست خود را از یک دوربین مداربسته تعیین کنند؛ آن ها مکانی که می خواهند از آن دوربین استفاده کنند را مورد توجه قرار دهند و بعد در بین برندهای مطرح مانند Hikivision ،Axis ، Sunell، Secequip، Visionline، Dahua ، Samsung و Honeywell یکی را بر حسب نیاز انتخاب کنند.
جمع بندی
مطالب در نظر گرفته شده برای مقاله آموزش دوربین مداربسته به پایان رسید و مسلما مطالب بیان شده بصورت کلی گفته شده و در عمل جزئیات تئوری و تجربی بیشتری خواهد داشت.
در وبسایت آیس پلاس (iceplus.ir) مرجع آموزش و عرضه دوربین های مداربسته و سیستم های حفاظتی آموزش های بیشتری در نظر گرفته شده است و در ادامه جهت مشاوره و آشنایی بیشتر در راستای خرید دوربین مداربسته مطالب مفیدی مطرح می شود.
خیلی از افراد زمانیکه برای خرید دوربین مداربسته به بازار مراجعه می کنند و یا در اینترنت سرچ می کنند با توجه به تنوع بسیاز زیاد برند ها و همینطور مشاوره های پر از تناقض فعالان و فروشندگان این صنف، متاسفانه با سردرگمی زیادی روبرو می شوند.
بر همین اساس ما تصمیم گرفتیم یک مقاله کامل همراه با ویدیو های آموزشی برای کاربران تهیه کنیم تا در انتخاب و خرید دوربین مدار بسته چالش بزرگی نداشته باشند.
قبل از نوشتن این مطلب چند دقیقه در مورد راهنمای خرید دوربین مداربسته داخل وب فارسی سرچ کردم. مطالب مفید هم پیدا کردم ولی مطالب کامل و مفید با نکات طلایی خیر. در مقاله “راهنمای خرید دوربین مداربسته” قصد داریم تمام مفاهیم ضروری و نکات مهم در خرید و انتخاب یک سیستم دوربین مدار بسته امنیتی را برای شما کاربر گرامی بیان کنیم تا در انتخاب دوربین مدار بسته مناسب بهترین و بهینه ترین انتخاب را داشته باشید. برای مشاهده این مقاله کاربردی روی لینک کلیک کنید.
این نوشته یک ریپورتاژ آگهی از طرف وبسایت آیس پلاس است.
من خیلی وقته مطالب مهندس غفاری رو میخونم وازشون درس یاد میگیرم
به صراحت بگم یا از ایشون نیست یا من ندیدم
امیدوارم خداوند بخاطر دعای این مردم عاقبت بخیرتون کنه
نوکر شما : حسنی
ممنون از همراهی تون دوست عزیز
ببخشید من نقشه ها برق صنعتی را کامل تو ذهنم نیست ولی از روی نقشه می توانم اجرا کنم آیا به منم برق صنعتی کار گفته میشه
سلام و درود
نیازی به حفظ نقشه نیست
مهم اینه که مهارت نقشه خوانی و اجرای نقشه در عمل رو داشته باشید
سلام بر شما آقای غفاری بنده اگر لطفی نیست مدار رله راه پله و می خوام با 2 یا 3 لامپ و شاسی زنگ
سلام و درود در گوگل سرچ کنید نحوه سیم بندی تایمر راه پله داخل سایت کالنجی به صورت ویدیویی خدمتتون توضیح دادیم
ممنون از مطالب خوبتون خدا قوت
سلامت باشید
با تشکر از مقالات و متن های پر محتوا ی شما.
ممنون میشم اگر کتاب صوتی یا کتاب خاصی در زمینه برق .و دوربین و سیستمهای امنیتی دارید .معرفی کنید.
سلام و درود ممنون از لطف شما در زمینه ی دوربین و سیستم امنیتی آموزشی ارائه نکردیم که به شما معرفی بکنم ولی کتابهایی در سطح اینترنت در اینباره وجود داره ولی در زمینه برق آموزش های متعددی داخل سایت موجود هست که در قسمت منوی سایت بخش محصولات آموزشی میتونید مراجعه کنید
ممنون از این سعی دارید اموزش بدید
واقعا که پیامبر ص گفت کسی علمی بگیرد و آموزش دهد درجه بالای دارد درست همین یاد دادن شما مانع فقر و بدبختی میشه اجرتون با خدا
ممنون از محبت شما ♥️