فهرست مطالب
شیر برقی یا سلونوئید ولو چیست ؟
شیر برقی یا سلونوئید ولو (solenoid valve) که در اصل تلفظ آن سولِنوید وَلو هست یکی از مواردی هست که در اتوماسیون صنعتی از آن استفاده می شود و ما در سایت کالنجی قرار است که به این مقوله بپردازیم که نحوه عملکرد شیر پنوماتیکی یا برقی و آموزش نصب شیر برقی به چه صورت است.
شیر برقی چیست ؟ و آموزش نصب شیر برقی
پیشنهاد می کنم ویدیوی زیر را مشاهده کنید:
شیر برقی یا سلونوئید ولو یک شیر برای عبور مایعات و هوا هست که باز و بسته شدن آن به وسیله برق صورت می گیرد. در واقع سلونوئید ولو همان شیر برقی هست که این عبارت انگلیسی هست و آن را به صورت انگلیسی خوانده اما نوشتن آن را آمده اند به صورت فارسی نوشته اند.
میشود گفت که عملکرد شیر برقی شبیه به کنتاکتور هست، هر دوی اینها برای عمل کردن نیاز به برق دارند و با وصل شدن برق به بوبین عمل قطع و وصل صورت می گیرد
سلونوئید چیست؟
آن قسمت از شیر برقی که مکانیزم آن باز و بسته کردن شیر هست سلونوئید گفته می شود. سلونوئید از سه قسمت سیم پیج – قاب و سنبه سلونوئید تشکیل شده که قاب ها از لایه های ورق فولاد ساخته شده و موقع وصل شدن برق به سیم پیچ، قاب آهنربا می شود و باعث جذب سنبه و حرکت آن می شود و سنبه سلونوئید قسمت متحرک درونی سلونوئید محسوب می شود.
شیر برقی نمونه های مختلفی دارد مثل شیر برقی سروو – شیر برقی NC – شیر برقی NO و غیره. شیرهای برقی به صورت دو راهه، سه راهه، و چهار راهه درست می شوند که در سه راهه مثل کنتاکت رله یک ورودی یا مشترک و دو خروجی که یکی در حالت عادی باز و دیگری در حالت عادی بسته می باشد. و در شیر برقی چهار راهه انگار دو تا شیر برقی به هم وصل شده اند یعنی دو تا ورودی داریم و دو تا خروجی.
یک سری نکات هست که در هنگام انتخاب شیر برقی باید به آن توجه کنیم:
1- ولتاژ ورودی: ولتاژ آن DC یا AC باشد و مقدار ولتاژ آن در چه بازهی باشد.
2- حداکثر زمان روشن بودن آن
3- اندازه دهانه چه سایزی باشد، تا مطابق با لوله ای که وصل کرده ایم یا قرار است تهیه کنیم باشد.
4- فشار : مقدار فشاری که می تواند تحمل کند که مقدار فشارش بر اساس بار است.
5- ماده ای قابل استفاده در آن : موادی که میخواهیم از آن عبور دهیم مثل مایعات، مایعات قابل انفجار و هوا.
از شیر برقی معمولا در دستگاه ها استفاده می شود که plc آن را کنترل می کند اما مثال های ساده تری هم هست که بشود از شیر برقی استفاده کرد. نمونه ساده آن، استفاده از آن برای آبیاری باغ و باغچه هست اگر بخواهیم آن را اتوماتیک آبیاری بکنیم می توانیم با استفاده از تایمر و شیر برقی این کار را انجام دهیم. نمونه دیگر استفاده از شیر برقی برای بشکه هست که می توانیم با فلوتر این فرمان را به شیر بدهیم تا هر موقع بشکه یا مخزن پر شد عمل قطع را برایمان انجام دهد.
عالی
سلام
بنده یک پمپ کفکش 2 آمپر 220 دارم و می خوام هر 10 روز یکبار روشن بشه و بعد از 15 دقیقه خاموش بشه برای این کار از چه مدل و برند تایمری باید استفاده کنم؟
سلام و درود برای این کار میتونید از ساعت فرمان ماهانه شیوا امواج استفاده کنید
سلام من یه شیر برقی دارم باید روی تابلو برق چی براش ببینم؟ 220 ولت میاز به کنتاکتور داره؟ استارت اسنپ میخواد یا تجهیز دیگه واسه شرکت نفت هست
سلام
بستگی داره شیر برق رو میخواین چطوری قطع و وصل کنین، دستی باشه، با تایمر باشه، وصل پی ال سی باشه، هر حالتی شرایط سیم بندیش فرق داره
سلام وقت بخیر میخواستم بدونم ورودی و خروجی شیر برقی تاثیری تو کار یا دبی شیر دارد ؟
سلام قطعا تاثیر داره