آموزش برق ساختمان, مقالات برق

نحوه صحیح اتصال کابل کواکسیال چگونه است؟

اتصال کابل کواکسیال

اتصال کابل کواکسیال، یکی از مشکلات رایج در صنعت برق است. کابل کواکسیال یکی از انواع پرکاربرد کابل است که اغلب به عنوان کابل تلویزیون استفاده می‌شود. به دلیل رایج بودن این نوع از کابل در منازل، شناخت و آشنایی با نحوه اتصال آن اهمیت دارد. در این مقاله سعی می‌کنیم به طور مختصر درمورد این نوع از کابل و نحوه اتصال آن توضیح دهیم.

اولین قدم، انتخاب کابل مناسب است. برای اتصال کابل کواکسیال، به یک رابط مناسب هم نیاز دارید. وب‌سایت شرکت شکوه صنعت، اطلاعات بسیار خوبی درمورد انواع مختلف کابل کواکسیال مثل قیمت سیم و کابل آمل کواکسیال ارائه کرده است. برای خرید آنلاین هم می‌توانید از طریق shokoohsanat.ir اقدام کنید.

کابل کواکسیال چیست؟

قبل از هر چیز، باید با این نوع از کابل آشنا شویم. کابل کواکسیال یا هم‌محور، از یک رسانا در پوششی نارسانا تشکیل شده است. این دو جزء، در یک پوشش نازک رسانا قرار می‌گیرند تا علاوه بر انعطاف، نویزهای محیطی هم حذف شوند. سپس هر سه جزء، درون پوششی عایق محصور می‌شوند.

در کل، طبقه‌بندی‌های مختلفی برای کابل‌ها وجود دارد. کابل‌ها را بر اساس سطح ولتاژ، کاربرد، نوع حفاظت و موارد این‌چنینی دسته‌بندی می‌کنیم. مرسوم‌ترین طبقه‌بندی‌ها، بر اساس سطح ولتاژ و کاربرد است. کابل‌ها از نظر سطح ولتاژ، در دسته‌های فشار قوی، متوسط و ضعیف قرار می‌گیرند. از نظر کاربرد هم کابل‌های مخابراتی، افشان، فیبر نوری، کواکسیال و موارد مختلف دیگری را داریم.

به دلیل اینکه نویزی وارد خط انتقال با کابل کواکسیال نمی‌شود، در ساخت آنتن و کابل‌های تلویزیونی کاربرد دارد. همین کاربرد کابل کواکسیال است که باعث اهمیت آن می‌شود. اغلب ما به نوعی با این نوع از کابل سروکار داریم؛ پس بهتر است با نحوه اتصال و کارکرد آن آشنا شویم.

در وب‌سایت شرکت شکوه صنعت، انواع مختلف کابل معرفی شده و قابل خریداری هستند. همچنین، انواع دیگر تجهیزات صنعتی برق، در میان محصولات این شرکت هستند. از طریق shokoohsanat.ir قیمت سیم و کابل، از جمله کابل کواکسیال، به صورت به‌روز قابل بررسی است.

نحوه اتصال کابل کواکسیال

گاه ممکن است با این مشکل مواجه شوید که کابل کواکسیال قطع شده یا بدون اتصال است. در این مواقع، مودتان هم می‌توانید به سادگی مشکل را رفع کنید. در ادامه، طی چند مرحله، روند اتصال کابل کواکسیال را توضیح می‌دهیم. در این مراحل، کابل کواکسیال و رابطش، بازیگران اصلی هستند. با ما همراه باشید.

مرحله اول: برش روکش

برای اتصال کابل کواکسیال، قبل از هر چیز باید روکش پلاستیکی پوشاننده کابل کواکسیال را قطع کنیم. پس از قطع روکش، رسانا از داخل کابل به بیرون می‌آید. این کار را می‌توانید به کمک یک سیم‌بر یا تیغ انجام دهید. سیم‌بر ایمنی بیشتری دارد. در صورت استفاده از تیغ، باید مراقب باشید که به دستتان آسیبی نرسد.

در اینجا باید به دو نکته توجه کنید. نکته اول اینکه لازم نیست طول زیادی از سیم را برش دهید و حدود ۱.۳ میلی‌متر کافی است. نکته دوم هم اینکه مراقب باشید برش عمیقی ایجاد نکنید وگرنه به رسانای کابل، آسیب وارد می‌شود. پس در برش زدن دقت کنید و بیش از اندازه برش نزنید.

مرحله دوم: برش پوسته اضافه

در این مرحله باید همه پوسته‌های اضافی کابل کواکسیال را ببریم. این پوسته، لایه دوم کابل است و مش سیم نام دارد. اگر حدود ۶۴/۰ سانتی‌متر از پوسته را ببرید، کافی است. در این مرحله هم مراقب باشید که به رسانا صدمه نزنید. هیچ بخش اضافه‌ای در اطراف کابل، نباید رسانا را لمس کند. هر بخشی از مش سیم که کنار نرود و رسانا را لمس کند، باعث کاهش کیفیت سیگنال می‌شود.

در این مرحله، رسانا بیش از همیشه در معرض آسیب قرار می‌گیرد. اگر یادتان باشد، گفتیم که این لایه‌های محافظ باعث می‌شوند که اختلالی در انتقال سیگنال‌ها توسط کابل کواکسیال ایجاد نشود. اگر در این مراحل، خصوصاً این مرحله، آسیبی به بافت رسانای داخلی وارد شود، سیگنال‌ها مختل و ضعیف خواهند شد.

مرحله سوم: اتصال رابط

حالا که سیم را آماده کردیم، باید آن را به رابط متصل کنیم. سر رابط را به بافت رسانای درون کابل ببندید. دقت کنید که رابط‌های قائم (۹۰ درجه)، پایه‌ای دارند که باید چرخانده شود. هر رابط، شرایط خاصی برای اتصال دارد که در بخش دستورالعمل‌های آن وجود دارد. حتماً قبل از اتصال، دستورالعمل را مطالعه و بررسی کنید.

اغلب رابط‌ها، از قاعده ثابتی برای اتصال پیروی می‌کنند. یک پیچ درون رابط وجود دارد که سیگنال را انتقال می‌دهد. این پیچ را در جهت عقربه‌های ساعت شل کنید. پس از اتصال کابل کواکسیال، آن را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت به خوبی محکم کنید. در این مرحله هم دقت کنید که هنگام سفت کردن رابط، به رسانای کابل آسیب نزنید.

شاید لازم باشد درمورد رابط یا کانکتور هم توضیح مختصری بدهیم. برای کابل‌های کواکسیال، اغلب از رابطی استفاده می‌شود که نوع F نام دارد. قبل از خرید رابط، باید مطمئن شوید که این رابط با کابل شما تطابق دارد. جزئیات رابط‌ها و ویژگی‌هایشان ممکن است کمی پیچیده باشد. می‌توانید از طریق سایت شکوه صنعت، با رابط‌ها آشنا شده یا مشاوره خرید دریافت کنید.

مرحله آخر: اتصال سیم کواکسیال

پس از اتصال کابل کواکسیال به رابط، باید رابط را محکم کنیم. به این منظور، پایه رابط را دور آن بچرخانید تا کاملاً بی‌حرکت و قفل شود. پس از انجام این مرحله، کار اتصال کابل کواکسیال تمام است و می‌توانید از آن استفاده کنید. مراقب باشید که رابط و کابل را به حدی محکم نکنید که موجب آسیب به رسانای داخلی کواکسیال شود.

در مرحله انتهایی محکم کردن اتصال بین کابل و رابط، بهتر است از آچار استفاده کنید. بسته به سایز، آچار مناسب را انتخاب کرده و اتصال را محکم کنید. اصولاً محکم کردن محل اتصال با دست، کافی نیست و در انتقال سیگنال، مشکل ایجاد می‌کند.

نکات مهم در خرید کابل کواکسیال

برای خرید سیم و کابل، باید به چند نکته توجه کنید. در خرید و به کار بردن کابل کواکسیال هم این نکات دارای اهمیت هستند. به طور خلاصه، به این ویژگی‌ها می‌پردازیم. با در نظر گرفتن این پارامترها، می‌توانید خرید بهتری داشته باشید.

  • طول کابل: طول کابل، بستگی به محل و نوع کاربرد آن دارد. در این مورد، دقت کنید که کابل بلندتر، همیشه بهتر نیست. هر چه طول کابل بیشتر باشد، مقاومت موجود بر سر راه جریان، بیشتر خواهد شد. افزایش مقاومت هم باعث کاهش ولتاژ می‌شود و ممکن است مشکل‌ساز باشد.
  • اندازه یا سطح مقطع کابل: برای تعیین اندازه مناسب کابل، باید جریان عبوری از آن را تعیین کنید. با دانستن میزان جریان عبوری و استفاده از جدول‌های مربوطه، می‌توانید اندازه (سطح مقطع) مناسب سیم را مشخص کنید.
  • جنس هادی: هادی، همان بخش رسانای درون کابل کواکسیال است. هادی‌ها را از مس یا آلومینیوم می‌سازند. کابل‌های مسی، باکیفیت‌تر هستند و به تبع، قیمت بالاتری هم دارند. اغلب کواکس‌ها را از جنس مس می‌سازند.
  • تعداد رشته‌های کابل: تعداد رشته‌های کابل را باید با توجه به بار الکتریکی و فازهای شبکه برق تعیین کنید.
  • قیمت سیم و کابل: یکی دیگر از فاکتورهای خرید سیم و کابل، قیمت آن است. این قیمت به مجموع مواردی که در بخش‌های پیشین گفتیم بستگی دارد.

کابل کواکسیال آمل

یکی از تولیدکننده‌های مهم بازار تجهیزات برق صنعتی و ساختمانی، شرکت سیم و کابل آمل است. تجربه، دانش و کیفیت بالایی پشت خط تولید این شرکت است. کابل‌های کواکسیال این شرکت، با جنس فوم پلی‌اتیلن و غلاف PVC تولید می‌شوند. برای بررسی انواع مختلف کابل کواکسیال آمل در ابعاد و اشکال مختلف، می‌توانید به آدرس https://shokoohsanat.ir مراجعه کنید.

همچنین در وب‌سایت شرکت شکوه صنعت، می‌توانید از جدیدترین قیمت سیم و کابل آمل اطلاع پیدا کنید. امکان خرید آنلاین هم می‌توانید از طریق همین سایت اقدام کنید. اگر مایل هستید که خریدتان را به صورت عمده انجام دهید، شکوه صنعت فروشگاه معتبری است.


کلام آخر

کابل کواکسیال، در کنار کابل‌های افشان، مخابراتی، فیبر نوری و مواردی از این قبیل، جز انواع پرکاربرد کابل است. گفتیم که این نوع از کابل با نام هم‌محور هم شناخته می‌شود و شامل یک رسانای محصور در چند لایه پوشش نارسانا است. عمده استفاده کابل کواکسیال، در تلویزیون و آنتن‌ها است. برای استفاده از این نوع کابل، لازم است با ساختار و روش اتصال آن آشنا باشید.

برای اتصال کابل کواکسیال، باید ابتدا پوشش‌های پلاستیکی و نارسانا را جدا کنیم. سپس رابط مناسب را به بخش رسانا محکم قفل کنیم. در همه این مراحل، باید مراقب تجهیزات باشیم؛ خصوصاً بخش رسانا یا هادی کابل. کابل کواکسیال و رابط مناسب را می‌توانید از طریق ارتباط با شرکت شکوه صنعت، انتخاب و خریداری کنید. همچنین در وب‌سایت این شرکت (shokoohsanat) قیمت سیم و کابل در برندها و انواع مختلف قابل بررسی است.

این نوشته یک ریپورتاژ آگهی از طرف وب‌سایت شرکت شکوه صنعت است.

خوشحال می شویم نظر یا سوال تان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *