روش سیمبندی المنت آبگرمکن برقی ساده است. با اندک توجه به راحتی میتوانید مدار آن را تحلیل کرده و در صورت خرابی برای عیبیابی و تعمیرات اقدام کنید. این سیمبندی ساده اما کاربردی است. به هر حال آبگرمکن از جمله تجهیزات کلیدی در هر خانه محسوب میشود و خرابی آن باعث مشکلات زیادی است. این در حالی است که با بررسی ساده مدار الکتریکی نقشه سیمبندی المنت آبگرمکن برقی به راحتی میتوانیم آن را تعمیر کنیم.
در فیلم زیر به جزئیات روش سیمبندی المنت آبگرمکن برقی پرداخته شده است.
در عین حال میتوانید این روش سیمبندی و دیگر مدارات استاندارد برق صنعتی و ساختمان را در بسته کامل کالنجی از طریق سایت این مجموعه تهیه کنید.
فهرست مطالب
تجهیزات به کار رفته در المنت آبگرمکن برقی
برای گرم شدن آب در سیستم آبگرمکن برقی از المنت میلهای ساده ۲۲۰ ولت AC استفاده شده است. این المنت در محفظهای مخصوص همجوار مخزن آبگرمکن قرار میگیرد. برای تکمیل سیمبندی این المنت به بخشهای دیگر از قبیل ترموستات، ترموکوپل، لامپ LED (چراغ سیگنال)، دو شاخه برق و مقداری کابل برق جهت برقراری اتصالات نیاز دارید.
تمامی تجهیزات کار شده در مدار سیمبندی المنت آبگرمکن برقی از نوع AC هستند که با اتصال برق ۲۲۰ ولت تکفاز کار میکنند و جهت راهاندازی سیستم به هیچ مبدل ولتاژ نیاز ندارید.
تحلیل نقشه سیمبندی المنت آبگرمکن برقی
در سیمبندی المنت آبگرمکن برقی از ترموستات به عنوان کلید اتصال اتوماتیک المنت استفاده میکنیم. در واقع ترموستات در مسیر اتصال فاز المنت آبگرمکن قرار دارد تا با قطع و وصل کردن این سیم برای روشن و خاموش شدن المنت و در نهایت تنظیم دمای آب استفاده کند. از اتصال الکتریکی ترموکوپل نیز برای تعیین سطح دمای آب در مخزن آبگرمکن استفاده میکنند. برای سیمبندی المنت آبگرمکن برقی کافی است سیم نول را به یک سر المنت میلهای متصل کنید؛ اما سیم فاز را باید با عبور از ترموستات به پایانه دیگر المنت متصل کنید. زوج سیم ترموکوپل نیز به ترموستات و در مکان مورد نظر نصب میشود. به این ترتیب مادامیکه دمای مخزن آبگرمکن تغییر میکند، ترموکوپل این دما را سنس کرده و فرمانهای لازم را به ترموستات ارسال میکند. ترموستات نیز با توجه به تنظیمات انجام شده برای قطع و وصل جریان المنت دست به کار خواهد شد. به این ترتیب با قطع و وصل سیم فاز توسط ترموستات، جریان المنت قطع و وصل شده و کنترل دما بر روی آبگرمکن انجام میشود. اما در بخش ترمینالهای المنت یک چراغ سیگنال به شکل موازی قرار میگیرد. این چراغ با قطع و یا وصل شدن جریان المنت فعال خواهد شد. به این ترتیب مادامیکه المنت فعال است، از طریق چراغ سیگنال میتوانیم فعال بودن آن را رصد کنیم. با خاموش شدن المنت نیز چراغ خاموش میشود.
تشکر و خسته نباشید از مقالات خوب و مفید
سلام خسته نباشید مطالبتون عالی بود