آموزش برق صنعتی, اتوماسیون صنعتی, مقالات برق

لوگو 8 زیمنس را بشناسیم

لوگو 8 زیمنس جزء plc های کوچک دسته بندی شود که به دلیل طراحی کامپکت فشرده تر و تعداد ورودی و خروجی های پایین آن  نسبت به پی ال سی های متوسط و بزرگ به آن ها مینی پی ال سی یا اسمارت رله نیز می گویند.

مینی پی ال سی زیمنس تقریباً پرمصرف‌ترین ‏plc در این رده در بازار ایران است که به دلیل قابلیت‌های فوق العاده و قیمت رقابتی آن مورد استقبال مهندسین و کارفرمایان واقع شده و طیف وسیعی از نیازهای ساده مشتریان را پوشش می دهد .ما در اینجا به صورت اجمالی برخی از این ویژگی ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
لوگوی زیمنس به صورت کلی در دو نوع با نمایشگر (Basic)و بدون نمایشگر(Pure) طراحی و تولید گردیده است که در نوع با نمایشگر علاوه بر نمایشگر چهار عدد کلید جهت نما و دو کلید Ok و ESC هم برای پیمایش در منوها و برخی تنظیمات تعبیه شده است. نوع بیسیک آن قاعدتاً قیمت بالاتری نسبت به نسخه پیور دارد ولی به دلیل وجود نمایشگر روی آن و عدم وابستگی کاربران به نمایشگر ثانویه در اکثر پروژه ها ، بسیار بیشتر مورد پسند کاربران واقع شده است. به صورت پیش فرض ۸ ورودی و ۴ خروجی دیجیتال روی لوگو وجود دارد که البته در برخی از مدل های آن می توان چهار تا از ورودی ها را به عنوان ورودی آنالوگ ۰ تا ۱۰ ولت استفاده کرد. (برای مثال LOGO!8 12/24 RCE این مینی پی ال سی ها از قابلیت شبکه با پورت اترنت و مموری کارت microSD نیز پشتیبانی می کنند. در لوگو 8 بیش از 40 تابع یا فانکشن (مانند انواع تایمرها، تولید کننده های پالس یا pulse generator)

، انواع شمارنده‌ ها،فلگ {Flag} های دیجیتال و آنالوگ و غیره) قابل دسترس برای کاربر است و می توان برنامه هایی با تعداد حداکثر 400 بلوک طراحی کرد.

لوگو 8 زیمنس بصورت سخت افزاری در سه نسخه LOGO!8,LOGO!8.2,LOGO!8.3 تولید گردیده که جدیدترین آن ورژن 8.3 بوده و ویژگی پشتیبانی از ارتباط مستقیم با فضای ابری اضافه گردیده است.

انواع اکسسوری ها یا لوازم جانبی لوگو 8

لوگو 8 زیمنس

کارت های ورودی و خروجی دیجیتال

این کارت ها در دو نوع 4 ورودی و 4 خروجی دیجیتال و 8 وروردی و 8 خروجی دیجیتال (4DI/4DO or 8DI/8DO)

کارت های ورودی آنالوگ

ماژولی با 2 ورودی آنالوگ (0-10 V or 0/4-20 mA) و کارت دیگر با 2 ورودی آنالوگ RTD (-50…+200°/C Pt100/1000) که برای ولتاژ کاری 12/24 ولت DC طراحی شده اند..

کارت خروجی آنالوگدارای ماژولی با 2 خروجی آنالوگ با مشخصات 24 V DC, 0-10 V, 0/4-20 mA

منبع تغذیه و یا پاور دستگاه

این منبع تغذیه های ریلمونت با جریان هایی از 0.6 آمپر تا 6.3 آمپر در ولتاژ های 5و 12و15 و24 ولت بسته به نیاز شما قابل سفارش هستند.

ماژول های ارتباطی (ماژول GSM و ماژول LTE و ماژول KNX)

ماژول های ارتباطی و یا COMMUNICATION MODULE ها که با اسامی CMR2020 و CMR2040 و CMK2000 معرفی شده اند که دو تای اول جهت برقراری ارتباط دستگاه از طریق اتصالات بی سیم (GSM و LTE) و همچنین مکان یابی (GPS) و یکسری قابلیت های دیگر مانند ارسال ایمیل و ارسال پیامک و ساعت جهانی و … مورد استفاده قرار گرفته و مورد آخر برای استفاده در کاربردهای BMS (هوشمند سازی ساختمان )و پروتکل KNX طراحی گردیده است.

نمایشگر لوگو تی دی (TDE)

نمایشگری با 2 پورت اترنت و صفحه ای با بک لایت led ، دارای 6 خط و هر خط قابل نوشتن تا 20 کاراکتر و دارای 3 رنگ بک لایت قرمز نارنجی و سفید است. درجه حفاظت آن IP65 بوده و ولتاژ تغذیه در آن  12/24 V DCوAC  24 V می باشد. پیکربندی و برنامه نویسی با نرم افزار لوگو 8 زیمنس ( LOGO! Soft Comfort V8 ) باید انجام پذیرد.

TDE یک نمایشگر اضافی با ابعادی بزرگتر از نمایشگر روی خود لوگو است که یک سری کلید (کلیدهای جهت نما کلیدهای فانکشن کلید INTER و کلید  ESC) هم روی آن برای تنظیمات دستگاه تعبیه شده است.TDE  دارای دو پورت اترنت است که می توان آن را به دو دستگاه ( مثلا یک پی ال سی و یک کامپیوتر ) به صورت همزمان متصل کرد.

  • آنتن GPS
  • آنتن اینترنت
  • کابل N-Connect
  • نرم افزار LOGO! Soft Comfort V8

 

مهم ترین ویژگی های سخت افزاری اسمارت رله زیمنس:

  • ارتباط از طریق اترنت در تمامی مدل ها
  • سایز کوچک نسبت به نسل قبلی خود یعنی LOGO7!
  • صفحه نمایش جدید و جذاب با قابلیت تنظیم نور و رنگ نمایشگر
  • دارا بودن ۷ ماژول دیجیتال و سه ماژول آنالوگ
  • عرضه 8 ماژول اصلی برای تمامی مدل ها (برای دستگاه های با نمایشگر و بدون نمایشگر)
  • اضافه شدن قابلیت وب سرور در تمامی ماژول های اصلی
  • امکان ریموت شدن از راه دور بواسطه ماژول های مربوطه
  • اضافه شدن یک چراغ LED برای نمایش وضعیت ارتباط پورت اترنت
  • وجود ترمینال FE جهت اتصال به زمین

 

قابلیت اترنت در لوگو 8 زیمنس

در سری های قدیمی لوگو زیمنس  هر نسل ، کابل برنامه نویسی مختص خود را داشتند  و بنابراین کاربر غیر از هزینه خرید دستگاه باید یک کابل هم جهت اتصال به کامپیوتر خریداری می‌کرد. اما این محدودیت در  ورژن ۸ لوگو برداشته شده و میتوانید با یک کابل شبکه معمولی و استاندارد با دستگاه از طریق کامپیوتر شخصی خود ارتباط بگیرید. همچنین می توان با ماژول CSM که یک  سوئیچ ۴ پورت است یک شبکه محلی کوچک راه اندازی کرد.

لوگو 8 زیمنس

وب سرور یکپارچه لوگو 8 زیمنس

وب سرور موجود در لوگو امکان نظارت و کنترل از طریق WLAN  را فراهم می کند و میتوانید از قابلیت های صفحه نمایش لوگو بر روی یک مرورگر معمولی نیز استفاده کنید.

لوگو 8 زیمنس

برنامه نویسی در لوگو 8

برنامه نویسی این کنترلر کوچک با نرم‌افزار  LOGO! Soft Comfort انجام میگردد. برای این منظور می توان از زبان های زیر استفاده نمود:

  • زبان نردبانی یا Ladder
  • زبان FBD
  • زبان UDF

در نسخه های دارای صفحه نمایش امکان برنامه‌نویسی از طریق کلید های روی پنل نیز قرار داده شده است. البته لازم به تذکر است که در حالت برنامه‌نویسی از طریق پنل دستگاه یا اصطلاحا Local Programming فقط می توانید از زبان برنامه‌نویسی FBD استفاده کنید.

در انتها اگر برای کار با سخت افزار یا نرم افزار لوگو سوالی دارید میتوانید به صفحه سوالات متداول لوگو 8 زیمنس مراجعه کنید.

تنظیم کننده : محمدرضا بارویی

 

این نوشته یک ریپورتاژ آگهی از طرف وبسایت PNAP است.

دیدگاهی در مورد “لوگو 8 زیمنس را بشناسیم

  1. سید علیرضا عقیلی گفت:

    سلام میخواهم آموزش کامل plcرو ببینم

    1. سلام و درود
      اموزش plcلوگو رو فقط موجود داریم در سایت

  2. محسن گفت:

    سلام
    از نظر قیمت الان پی ال سی دلتا با لوگو زیمنس یکی هست و دلتا کمی کمتر

    سوالم این هست وقتی دلتا هست چرا لوگو ۸ باید استفاده بشه چون هدف کاهش قیمت بود

    تفاوت این دو چیه و کدام قوی تر هست

    تشکر

    1. سلام وقتتون بخیر از لحاظ کارایی طبیعتاً پی ال سی دلتا کارایی بیشتری به شما خواهد داد ولی لوگو مانیتور داره و چون زیمنس هست کیفیت ساخت بهتر و برند قوی تری هست و یکی از موارد هایی که با لوگو ۸ زیمنس شباهت داره پی ال سی های ایرانی هست مانند اسمارت لوگو یا ایتک که با قیمت خیلی کمتر از لوگو ۸ در بازار هست و همچنین از نرم افزار لوگو سافت کامفورت زیمنس پشتیبانی میکنه

  3. امید گفت:

    سلام. چجوری میتونم به کمک وب سرور به لوگو وصل بشم؟

    1. سلام سعی می‌کنیم در آموزش های بعدی این مسئله را آموزش بدیم

خوشحال می شویم نظر یا سوال تان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *