آموزش برق ساختمان, مقالات برق, ویدیو های آموزش برق

نحوه نصب و تنظیمات پرشر سوئیچ

نصب و تنظیمات پرشر سوئیچ

نحوه نصب پرشر سوئیچ و همچنین تنظیمات پرشر سوئیچ موضوع این قسمت از آموزش برق در کالنجی است و میخواهم به زبان ساده این موارد را یاد بگیریم.

قبل از این که به نحوه تنظیم و سیم بندی پرشر سوئیچ بپردازیم به این مورد میپردازیم که پرشر سوئیچ چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم.

پرشر سوئیچ چیست؟

پرشر سوییچ به زبان ساده دستگاهی است که ورودی آن فشار را حس میکند و چنانچه فشار به حد مورد نظر رسید کنتاکتی را قطع و وصل میکند و این کنتاکت جهت قطع و وصل تجهیز الکتریکی میتوان از آن استفاده کرد به عبارتی قسمت تحت فشار به صورت مکانیکی است و این قسمت به کنتاکت وصل است که باعث تغییر وضعیت کنتاکت خواهد شد.

در زمان هایی که میخواهیم جهت تقویت فشار آب، پمپ آب نصب کنیم و همچنین به صورت خودکار عملیات قطع و وصل پمپ صورت گیرد، از این مدار استفاده میکنیم.

روش تنظیم پرشر سوئیچ پمپ ها چگونه است؟

تنظیمات پرشر سوئیچ
نحوه تنظیمات پرشر سوئیچ

روش تنظیم پرشر سوییچ بسیار ساده است و همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، ما دو پیچ داریم که:

پیچ بزرگتر برای تنظیم کم یا زیاد بودن فشار است و هر چه این پیچ را سفت تر کنیم میزان فشار افزایش پیدا میکند مثلا چنانچه حس میکنید که پرشر سوئیچ و پمپ نصب کرده اید ولی فشار قابل قبولی دریافت نمی کنید می توانید این پیچ را سفت تر کنید و اگر فشار تان بسیار زیاد است که در شیر های آب نشتی دارید میتوانید این پیچ را شل تر کنید.

و پیچ کوچکتر همان پیچ تنظیم بازه دلتا است که جهت تنظیم زمان خاموش و روشن ماندن پمپ میتوانید از این پیچ استفاده کنید که توصیه می کنیم این پیچ را زیاد سفت نکنید تا همزمان با باز کردن شیر آب، پمپ نیز راه اندازی شود و همچنین پس از قطع کردن آب، پمپ هم خاموش شود و چنانچه این پیچ بیش از حد سفت شود حالتی رخ می دهد که مثلا آب را قطع کردیم و پس از قطع شیر آب، پمپ تا مدت زمان زیادی کماکان روشن می ماند.

سیم بندی پرشر سوئیچ چگونه است؟

سیم بندی پرشر سوئیچ به این صورت است که ما کلاً دو کنتاکت داریم که میبایست سیم بندی آن را انجام دهیم و هر کنتاکت دو پیچ دارد (مثل کلید تک پل) که سیم بندی آن را در دو مدل پرشر سوییچ برایتان آماده  کردیم که در تصویر زیر میتوانید مشاهده کنید.

نصب پرشر سوئیچ
در این مدل به یکی از پیچ های هر دو پلاتین یک فا و یک نول می دهیم و در نهایت به یک پیچ باقی مانده هر پلاتین، سیم های پمپ را متصل میکنیم.

نصب پرشر سوئیچ و فلوتر به صورت همزمان

در ویدیوی زیر نحوه نصب پرشر سوئیچ و فلوتر به صورت همزمان را خدمت تان توضیح دادیم.

در آموزش قبل، نحوه نصب جعبه فیوز را خدمت تان توضیح دادیم که میتوانید یکی از کلید های مینیاتوری موجود در منزل را به پمپ آب اختصاص دهید.

دیدگاهی در مورد “نحوه نصب و تنظیمات پرشر سوئیچ

  1. محمد گفت:

    با سلام و درود جناب غفاری از اینکه اطلاعات مفیدی در اختیار مردم قرار می دهید سپاسگزارم سوالی دارم امیدوارم مرا راهنمایی کنید دو روزی بود که پمپ منزلمان کار نمی کرد اتومات پمپ را عوض کردم درست شد ولی این مشکل پیش آمده شیر حیاط را که باز می کنم پمپ روشن می شود و بعد از بستن شیر پمپ خاموش می شود ولی شیر منزل را که باز می کنم پمپ روشن می شود ولی بعد از بستن شیر پمپ خاموش نمی شود لازم به ذکر است منزل طبقه سوم هست و هر طبقه پمپ مجزا دارد ممنون می شوم راهنمایم کنید

    1. سلام
      تا حالا به این چنین موردی بر نخوردم و باید حضوری بررسی بشه تا بشه نظر دقیقی داد

    2. مدنی گفت:

      سلام .
      چیزی که به ذهنم میرسه با اجازه اساتید جسارتا عرض میکنم.
      عزیز میدونیم هرچه فشار ورودی پمپ بیشتر باشه به همون نسبت هم میشه خروجی پرفشارتری داشت مثلا اگر پمپی بخاد ۵متر آب بکشه بالا باید به نیم بار فشار جاذبه غلبه کنه پس نمیتونه بالاترمثلا۶بار فشار تولید کنه ولی اگه همین پمپ رو ورودیشو با یک بار فشار بدین اون وقت۷ونیم بار خروجی داره. به دلیل یک بار فشار ورودی و نداشتن نیم بار منفی جاذبه برای بالا اومدن آب.با وجود تنظیم معمولا ۳بار اکثر اتوماتها و فشار آب که حدس میزنم با این حساب نیم بار باشه و پمپ کم فشار یا آب فشارش کم شده و نمیتونه ۴بار بیشتر تولید کنه در واحد طبقه سوم ۲ونیم بار تولید و فشار حیاط با جبران برگشت پایین ۳بار.!
      مثال دوم؛اگر پمپ یا خروجی اون بالاتر بره، به نسبت فشار کم که ارتفاع ۱۰متر ۲ونیم بار میشه اما اگر خروجی پمپ یه لوله یا شلنگی روبه پایین وصل کنید و به سمت پایین بیاد اون مکشی که هنگام پایین اومدن و ایجاد خلاء در پشت خود ایجاد میکنه، افت و زور برا بالا اومدن آب یا افت منفی ارتفاع رو جبران میکنه.
      .درکل یا پمپ یا آب ورودی فشار کم کردن که میشه با باز کردن کمی پیچ بزرگ مشکلو مرتفع کرد

    3. مجید خلخالی گفت:

      اصولا در هر سیستمی که در اون از پمپ استفاده میشه، باید سیستم رو به صورتی طراحی کرد که فشار سیال ورودی به پمپ نزدیک به صفر باشه، مانند قرار دادن مخزن تغذیه کننده قبل از پمپ تا پمپ دچار مشکل نشه. بعد از اون باید از پمپی استفاده کنید که بتونه هد (فشار ) مورد نیاز سیستم یا ساختمان شما رو تامین کنه. بنابراین اصل اول اینه که ورودی پمپ نباید فشار مطلق بالاتر از یک اتمسفر (فشار گیج حدود صفر) داشته باشه، و بعد شما با توجه به ارتفاع ساختمان ( که هد یا فشار پمپ را مشخص میکند) و دبی مورد نیاز ( که متناسب با تعداد واحدهای مصرف کننده است یعنی تعداد طبقات ضربدر تعداد واحدهای موجود در هر طبقه ضربدر میزان نرمال مصرف هر واحد در دقیقه) پمپ مناسب را انتخاب کنید

  2. محمد گفت:

    سلام و خسته نباشید متشکرم از راهنماِئی تان بنده سوالی دارم پمپ منزل تک واحدی است دو روزی است که کار نمی کرد اتومات پمپ را عوض کردم راه افتاد ولی مشکلی که دارد شیر حیاط را باز می کنم پمپ کار می کنه و بعد از بسته شدن پمپ خاموش می شود ولی شیر داخل منزل را که باز می کنم پمپ روشن می شه ولی بعد از بستن شیر پمپ خاموش نمی شود لازم به ذکر است که منزل طبقه سوم است و هر طبقه پمپ مجزا دارد از اینکه راهنمایی می کنید کمال تشکر را دارم

  3. بهروز گفت:

    سلام وخسته نباشید نحوه بستن سیم اتومات المنت ترک به چه صورته

  4. محمرضا گفت:

    سلام ممنون بابت سایت خوبتون من وقتی پرشر سوئیچ پمپ آب رو وصل می کنم و پمپ رو می زنم تو برق فیوز میپره

    1. سلام به احتمال زیاد اتصالی دارید که باید محل اتصالی رو پیدا کنید تا مشکل برطرف بشه

  5. رامین گفت:

    سلام درمورد نحوه نصب پرشر۴سیمه که روی اوتماتش mtr با motor و line, line سوال داشتم

  6. Kaveh گفت:

    سلام آقای غفاری
    ممنون که با آموزش های تخصصی خود با افزایش سطح آگاهی مردم میشوید.در مورد سیم بندی پرشر سویچ خواهشا مدارها را واضح تر توضیح دهید مثلا از کجا بفهمیم فاز و نول خود سویچ کدام است. در ضمن جایی دیدم که بدون نیاز به منبع انبساط فقط سویچ خالی روی پمپ نصب بود لطفاً در این باره هم توضیح دهید.همچنین در یوتیوب یک کلیپ آمریکایی دیدم که میکفت از پرشر سویچ میتوان برای پمپ باد هم استفاده کرد.
    ممنون

    1. سلام و درود پرشر سوییچ یک پلاتین ورودی و یک پلاتین خروجی داره و در عکس مدار اول پلاتین ها مشخ هست

  7. علی سلیم یار گفت:

    سلام ازقطع کن پمپ اب برایه پمپ باد هم میشه استفاده کرد

    1. احمد زینال زادگان گفت:

      سلام وقت بخیر ممکنه بفرمایید دلیل پر نشدن مخزن آب پمپ از چی میتونه باشه ممنون

  8. کاربر مهمان گفت:

    سلام مهندس جان ممنون میشم نقشه سیم کشی کلید اتوماتیک پمپ خانگی مدل ایتالیایی که جای بستن سیمها چهار گوشه رو از برق ورودی تا پمپ بگین .خیلی ممنون.

  9. حسین گفت:

    سلام بر استاد عزیز آقای غفاری بنده میخواستم پمپ آب را هم به صورت دستی و هم بصورت اتوماتیک با استفاده از کنتاکتور و کنترل بار و پرشر سوییج نصب کنم دوره نصب مدار فرمان دستی و اتوماتیک خریداری کردم و سر سیم بندی پرشر سوییچ و فرمان به کنتاکتور با مشکل مواجه شدم امکانش هست نقشه مدار نصب پمپ اب بصورت دستی و اتوماتیک در سایت بزارید من

    1. سلام در عمل با قطعاتی که در همین محصول توضیح دادیم تفاوتی ندارد و فقط نوع قطعه تفاوت پیدا کرده است در دستی که به راحتی قابل سیم بندی است و مدل اتوماتیک هم خروجی اتوماتیک را به کنتاکتور می دهید و ورودی برق اتوماتیک را از ورودی کلید سلکتوری در حالت اتوماتیک میگیرید

  10. علیرضا گفت:

    سلام جناب مهندس
    در کنتاکتور فاز رو جامپر کردیم به ۳ ورودی و خروجی هم جامپر کردیم برای مصرف کننده تکفاز، اگر یکی از ۳ کنتاکتها خال بزنه و ایراد داشته باشه میشه از دو کنتاکت استفاده کرد و سیم چامپر را از کنتاکت خراب برداشت موردی پیش نمیاد. ممنونم

    1. سلام بله میشه و موردی نداره

  11. کاربر مهمان گفت:

    سلام.ممنون عالی هستن مطالبتون

    1. تورج سفیری گفت:

      اقای غفاری ممنون از اطلاعاتی که دادین .

    2. خواهش میکنم دوست عزیز
      سلامت باشین

  12. SH گفت:

    سلام و تشکر لطفا راهنمایی کنید نحوه اتصال سیم های پمپ و برق برای اتوماتیک مارک المنت ترکیه به چه نحوی است. ممنون

  13. نادر ثقفی گفت:

    سلام
    برای پمپ فشار آب تکفاز به جهت استهلاک کمتر پرشر سویچ و جلوگیری از افزایش بار احتمالی ، میشه از کنتاکتور و بی متال استفاده کرد ؟
    چون دو پمپ داریم به چه طریق میشه مدار رو جوری بست که پمپ ها یک در میان کار بکنن ؟
    با تشکر

    1. سلام
      بله میشه جهت حفاظت استفاده کرد
      با تایمر تبن روزانه میشه این کار رو انجام داد

  14. حسن گفت:

    سلام خدمت شما یه سوال دارم اگه فاز و نول رو درست بزنیم برا سیم ها ولی سیم های پمپ را جابه جا بزنیم موردی دارد منظورم این است که فاز و نول رو درست زدیم ولی میخواستم بدونم اگر دوسیم پمپ را جابه جا بزنیم اشکالی دارد

    1. سلام نه مشکلی پیش نمیاد

  15. محسن گفت:

    سلام مهندس غفاری
    اگه پرشر مثلا توی بازه ٢.۵ تا ۴.۵ بار باشه و بخوایم زمان روشن شدن پمپ رو از ٢.۵ به ٣.۵ بار افزایش بدیم ولی فشار قطع از ۴.۵ بیشتر نشه چون پمپ قادر نیست بیشتر از این فشار رو تولید کنه، باید چیکار کنم

  16. مازیار گفت:

    سلام آقای غفاری خسته نباشید آیا این پرشر ها هم در تانکرهای باد هم استفاده میشود

    1. سلام مکانیزم شون یکیه

    2. کاربر مهمان گفت:

      پرشرسوئیچ باست کنترل میشه باهم به پمپ بست

  17. جواد ابسیه گفت:

    سلام اکثر این پرشرها پلاتین میسوزونن ایا قابل تعمیر هستن

    1. سلام اگر پلاتینش گیر تون بیاد بله

    2. کاربر مهمان گفت:

      سلام خسته نباشید.. اگه پلاتین زیاد استفاده میکنید میتوانید از یک کنتاکتور استفادع کنید

  18. رضا مختاری مجدابادی گفت:

    سلام
    خسته نباشید
    خیلی ممنون

  19. امیرزمانی گفت:

    فقط میشه گفت:
    دمتون گرم
    و دنیا به کامتان آقای غفاری
    و دست اندرکاراتون
    لطف بزرگی میکنید با نشر و اشتراک
    اطلاعات ارزشمندتان
    ممنون

    1. متشکرم آقای زمانی عزیز لطف دارید

  20. parvazno گفت:

    سلام این پرژرها خراب هم میشوند؟

    1. سلام بله یک قطعه مکانیکی هست و احتمال خرابی هم دارند

خوشحال می شویم نظر یا سوال تان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *