آموزش برق صنعتی, مقالات برق

برق صنعتی به زبان ساده

برق صنعتی به زبان ساده

برق صنعتی به زبان ساده در منابع مختلف کم پیدا میشود و اساسا وقتی اسم یک مبحث تخصصی مانند برق صنعتی آورده می شود آموزش های آن هم عموماٌ به زبان تخصصی است و ما در این آموزش در کالنجی سعی داریم برق صنعتی به زبان ساده را آموزش دهیم که به طور خلاصه در این مقاله به برق صنعتی به زبان ساده پرداخته ایم.

برق صنعتی به زبان ساده در مورد شبکه الکتریکی

در صنعت بیشتر از برق سه فاز استفاده می شود . اگر به برق های سه فازی که وارد ساختمان می شود هم توجه کنید از تیر برق سه عدد سیم فاز و یک نول وارد ساختمان می شود که به این هم سه فاز می گویند منتها در ساختمان مصرف کننده ها سه فاز نیستند مگر در موارد اندکی که صاحب ساختمان ترجیح دهد که از مصرف کننده سه فاز استفاده کند. در ساختمان مصرف کننده ها از برق تک فاز تغذیه می شوند درست است که برق سه فاز وارد ساختمان می شود اما ما از سه سیم فاز به تنهایی استفاده نمی کنیم هر سیم فاز جداگانه به علاوه سیم نول به مصرف کننده وصل می شود که ما به این دو تا سیم برق تک فاز می گوییم. همانطور که می دانید اختلاف ولتاژ یک سیم فاز با سیم نول 230 ولت می باشد اما اختلاف ولتاژ یک سیم فاز با فاز دیگر برابر با 380 ولت هست . مصرف کننده ها در برق صنعتی با ولتاژ 380 ولت تغذیه می شوند یعنی برای راه اندازی مصرف کننده ها به هر سه فاز نیاز داریم در خیلی از مواقع در کنار سه فاز ما به نول هم نیاز داریم .

سیم و کابل در برق صنعتی

در برق صنعتی از کابل های بزرگتر استفاده می شود تا جوابگوی مصرف کننده ها باشد ما از کابل 4 رشته ای استفاده می کنیم که این 4 رشته سیم سه تای آن مربوط به فاز که با (L1,L2,L3) یا (R,S,T) نمایش داده می شود و 1 عدد نول . سه عدد فاز و نول را از تیر برق می گیریم و در نهایت سیم ارت که برای سیم ارت، نیاز هست چاه ارت حفر کنیم که درون چاه از میله فولادی با روکش مس یا صفحه مسی استفاده می شود(سیستم ارت اصول خاص خودش را دارد ) به مصرف کننده ها وصل می شود. و کابل ها در ابعاد بزرگتر رشته سیم نول، کوچک تر در نظر گرفته شده است چونکه به عنوان مثال یک کابل 25*4 هر چهار سیم 25 میلی متر نیستند سه عدد سیم فاز 25 میلی متر و سیم نول 16 میلی متر هست که به این صورت به آن اشاره می شود (16+25*3 یا 35+70*3). در برق صنعتی حتی از کنتور های متفاوتی استفاده می شود که با کنتور خانگی فرق دارد در کنتور خانگی سیم ها از خود کنتور عبور می کنند اما در برق صنعتی سیم ها به کنتور وصل نمی شوند چونکه ابعاد سیم بزرگ است و از همان روشی استفاده می شود که در تابلو برق برای نشان دادن و اندازه گیری جریان استفاده می شود. جریانی که سیم یا کابل می تواند تحمل کند را می توان از طریق مراجعه به جدول سطح مقطع سیم و کابل دریافت کرد.

کلیدها و کنترل کننده ها در برق صنعتی

برای خاموش یا روشن کردن و کنترل کردن دستگاه ها از کلیدها و کنترل کننده ها استفاده می شود و این مبحث بیشتر به تابلو برق مربوط می شود

از جمله: شستی استپ استارت، کلید سلکتوری، کلید فرمان، بی متال، لیمیت سوئیچ، سنسور، تایمر که برای دستور دادن به صورت دستی یا اتوماتیک هست.

کنتاکتور، رله و در موارد پیشرفته تر PLC و سافت استارتر ها و درایو های صنعتی (سافت استارتر و درایو برای کنترل الکتروموتورها به کار می رود و در آینده بیشتر به این ها اشاره خواهد شد) برای قطع و وصل و کنترل مصرف کننده ها استفاده می شود.

برق صنعتی به زبان سادهبرق صنعتی به زبان ساده

 

نصب کنتاکتور در دو حالت دستی و اتوماتیک یکی از پر کاربرد ترین نقشه های برق صنعتی است که در این آموزش یاد خواهیم گرفت نحوه نصب آن چگونه است

    راه اندازی متور سه فاز راه اندازی متور سه فاز

مصرف کننده های برق صنعتی

در برق صنعتی ساده ترین مصرف کننده ها شامل روشنایی، کولر های سه فاز، الکتروموتور ها، ماشین آلات و در مراتب بالاتر در پالایشگاه ها و صنایع،تجهیزات پیشرفته تر هست.

راه اندازی متور سه فاز

دیدگاهی در مورد “برق صنعتی به زبان ساده

  1. morteza گفت:

    سلام آقای مهندس29000/380*رادیکال3 میشه132.1828حالا چطوری میشه انتخاب کنیم کنتور سه فاز مناسب ر و؟

  2. morteza گفت:

    سلام.روش انتخاب کنتور سه فاز نسبت به مصرف کننده رو میخواستم مثلا برق مورد احتیاج من 29 کیلو وات هستش من چه کنتوری باید تهیه کنم و طریقه محاسبه آن را توضیح دهید.ممنون

    1. بر اساس جریانی که مصرف کننده میکشه انتخاب میکنیم 29 کیلو وات رو تقسیم بر (380*رادیکال 3) کنیم جریان به دست میاد

  3. سمیع غلامی گفت:

    سلام اقای محمود غفاری دستتون درد نکنه بابت تمام زحمات شما من از درسها
    استفاده کردم و مفید بود ممنونم

    1. سلام آقای غلامی بسیار هم عالی امیدوارم همیشه در حال آموزش و یادگیری باشید

  4. فرهاد معصوم زاده گفت:

    اقای محمود غفاری از روش اموزشی به سبک ساده وروان شما سپاسگذاری میکنم

  5. امیر گفت:

    چگونه یک موتوری را که سیم های ان با هم جابه جا شده اند به صورت ستاره مثلث سربندی کنیم ؟؟؟؟؟

    1. سلام با توجه به استاندارد سیم بندی روی کلمپ و تست هر سیم با اومتر

  6. احسان گفت:

    سلام.خیلی خیلی ازتون ممنونم.واقعا برای من خیلی مفید بوده.

  7. Khanwali Khawrin گفت:

    many thanks for yor information but please me by emial , thanks

    1. محسن گروسی گفت:

      دارم آ موزش میبینم ثبت نام کردم.

خوشحال می شویم نظر یا سوال تان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *