آموزش برق ساختمان, مقالات برق, ویدیو های آموزش برق

نحوه نصب جعبه فیوز

نحوه نصب جعبه فیوز

نحوه نصب جعبه فیوز آموزش این قست از محبث آموزش برق ساختمان در کالنجی است و  میخواهیم انواع روش های سیم بندی جعبه فیوز در ساختمان را یاد بگیریم.

ممکن است است این آموزش برای برخی دوستان پیش و پا افتاده باشد ولی به هر حال این آموزش یک مورد پایه محسوب می شود و نیاز است دوستانی که تازه وارد مبحث برق ساختمان می شوند با نحوه نصب جعبه فیوز و انواع جعبه فیوز برق ساختمان و روش های سیم بندی آن آشنا شوند.

نحوه نصب جعبه فیوز – مقدمه جهت دوستان تازه وارد

قبل از این که سراغ مبحث اصلی مان یعنی نحوه نصب جعبه فیوز برویم نیاز است که توضیحاتی را خدمت دوستان تازه وارد در برق ساختمان  ارائه کنیم:

موضوع اول  نام فیوز است که مشکل دار است و یک عبارتی است در بین عموم جا افتاده و ناگزیریم از این عنوان استفاده کنیم چون قطعه ای که داخل جعبه قرار می گیرد فیوز نیست و کلید مینیاتوری است این مورد به قدری مهم است که در هر مقاله ای که مینویسم سعی میکنم ایتدا عبارت فیوز را در عنوان بنویسم تا درک بهتری داشته باشید و در پاراگراف متن توضیح خواهم داد، البته اغلب دوستان  به این موضوع واقف هستند و این قسمت صرفا برای دوستان تازه وارد مطرح میکنیم تا دچار اشتباه نشوند و از آنجایی که میدانیم جعبه کلید مینیاتوری یک عبارت تقریبا کم استفاده است و ممکن است درک مطلب را پایین تر بیاورد از همان عبارت جعبه فیوز در ادامه مقاله استفاده می کنیم.

موضوع دوم – این مورد هم یک اشتباه عمومی است  که بجای کلید نشتی جریان کلید محافظ جان می گوییم، این موضوع را در مقالات گذشته نیز توضیح داده ام و  از باب تاکید در اینجا هم به آن اشاره کردم تا دوستانی که مطلع نیستند این مورد هم مد نظر داشته باشند.

انواع کلید مینیاتوری جهت استفاده در جعبه فیوز

در آموزش های گذشته مفصل راجع به این مورد توضیح داده ایم و انواع تیپ های کلید مینیاتوری را مورد بررسی قرار داده ایم و گفتیم که چه کلید مینیاتوری برای چه نوع مصرف کننده ای مناسب تر است، پس اگر اطلاعاتی راجع به انواع کلید مینیاتوری ندارید پیشنهاد میکنم قبل از مطالعه ادامه این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید و با انواع کلید مینیاتوری آشنا شوید تا هنگام  نصب جعبه فیوز به مشکلی بر نخورید.

آشنایی با انواع کلید مینیاتوری و کاربرد هر کدام

بررسی انواع کلید نشتی جریان و تست سلامت کلید

موضوع دوم که قبل از یادیگری نحوه نصب جعبه فیوز باید به آن توجه کنیم موضوع شناخت کلید نشتی جریان است، اگر با انواع کلید های نشتی جریان به خوبی آشنا نباشیم ممکن است به دلیل انتخاب اشتباه کلید، در هنگام برق گرفتگی کلید ما عمل نکند و خدای نکرده اتفاقی برای جان افراد رخ دهد.

به همین خاطر قبل از یاد گیری نحوه نصب جعبه فیوز، با انواع کلید های نشتی جریان میبایست آشنا شویم که فیلم آشنایی با انواع کلید نشتی جریان را نیز در لینک زیر قرار داده ایم.

بررسی انواع کلید نشتی جریان و تست سلامت کلید

نحوه نصب جعبه فیوز – موضوع اصلی آموزش

حال که موارد بالا را به خوبی یاد گرفتیم میرویم سراغ قسمت اصلی آموزش که انواع جعبه فیوز برق ساختمان را یاد بگیریم جهت نصب جعبه فیوز ویدیوی زیر را مشاهده کنید:

نصب جعبه فیوز در کنتور تک فاز

نحوه نصب جعبه فیوز
نحوه نصب جعبه فیوز برای کنتور تک فاز – زمانی کاربرد دارد که در کنار کنتور ما کلید نشتی جریان نصب شده باشد و در جعبه فیوز نیاز به نصب کلید نشتی جریان نداریم.
نحوه نصب جعبه فیوز
نحوه نصب جعبه فیوز برای کنتور تک فاز – زمانی کاربرد دارد که در کنار کنتور ما کلید نشتی جریان نصب نشده باشد (کنتور های قدیمی اغلب ندارند) و در جعبه فیوز نیاز به نصب کلید نشتی جریان داریم.

نصب جعبه فیوز در کنتور سه فاز

نحوه نصب جعبه فیوز
نحوه نصب جعبه فیوز برای کنتور سه فاز – زمانی کاربرد دارد که در کنار کنتور ما کلید نشتی جریان نصب شده باشد و در جعبه فیوز نیاز به نصب کلید نشتی جریان نداریم.
نحوه نصب جعبه فیوز
نحوه نصب جعبه فیوز برای کنتور سه فاز – زمانی کاربرد دارد که در کنار کنتور ما کلید نشتی جریان نصب نشده باشد (کنتور های قدیمی اغلب ندارند) و در جعبه فیوز نیاز به نصب کلید نشتی جریان داریم.

نکته پایانی

جهت یادیگری مباحث بیشتر در حوزه برق کشی ساختمان، کتاب اصول برق کشی ساختمان را به شما پیشنهاد میکنم، جهت کسب اطلاعات بیشتر و تهیه کتاب، روی لینک زیر کلیک کنید.

کتاب اصول برق کشی ساختمان

دیدگاهی در مورد “نحوه نصب جعبه فیوز

  1. 9370269889 گفت:

    سلام مهندس خسته نباشین واقعا دمتون گرم با اموزشاتون

  2. عبدالحمید کدخدایی گفت:

    سلام مهندس خدا قوت
    میخاستم بدونم در کلیدهای مینیاتوری ورودی خروجی فرقی نمیکنه؟
    یعنی ورودی رو میشه هم از بالا گرفت هم میشه از پایین؟

    1. سلام در عمل فرقی نداره

  3. جهان قشقایی گفت:

    بادرود خدمت جناب مهندس غفاری گرامی اگر جای فاز ونول رو درورودی کلید نشتی جریان تکفازبرعکس ببندیم مشکلی ایجاد میکنه یاخیر یعنی نول روبه چپ وصل کنیم وفاز روبه راست سپاسگزارم

    1. سلام و درود از نظر فنی عمل میکنه ومشکلی پیش نمیاد

  4. سیاد احمدی گفت:

    نحوه سیم کشی در فیوز های مینیاتوری چه از بالا وچه از پایین بیاد چه ایرادی دارد

  5. اميرحسين گفت:

    سايت کالنجي واقعا فوق العاده است.
    بسيار ممنون از آقاي غفاري

    1. متشکرم دوست عزیز نظر محبت شماست

  6. مصدق گفت:

    با درود و وقت بخیر ! کالنجی بهترین و کاملترین سایت آموزشی برق است که من از مطالب آن استفاده نموده ام! با کمال سپاسگزاری و آرزوی توفیق و سلامتی مستدام حضور دستاندرکاران محترم در مدیریت سایت کالنجی !

    1. سلام دوست عزیز ممنون و متشکرم
      نظر لطف شماست
      روز و روزگار خوبی برای شما آرزومندم

  7. majid57 گفت:

    سلام ایا میشه از کنتور 3 فاز فقط 1 فاز بگیریم برای جعبه فیوز؟

  8. اسد رسولی گفت:

    باسلام وعرض ادب خدمت مهندس عزیز.میخواستم بپرسم بازار کار تعمیر ونصب درایو خوبه؟من میخواستم بیام تو این کار اگه راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

    1. سلام اگر تخصص کافی داشته باشید بله خوبه

  9. علیرضا گفت:

    یه سوال داشتم برای برق کشی باغ که لوله های برق در زمین هستند و رطوبت زیاده استفاده از فیوز نشت جریان خوبه یانه؟

    1. سلام ممکنه اذیت تون کنه با توجه به حساسیت کلید

  10. حسن گفت:

    سلام مهندس میگم سرپیچ های سنسور های سر خود احتیاج به نصب کلید دارند یا نه ؟ میشه ی کم توضیح بدین .

    1. سلام خیر نیاز به کلید نداره

خوشحال می شویم نظر یا سوال تان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *