راه اندازی موتور سه فاز با برق تک فاز موضوع این آموزش برق صنعتی در کالنجی است و نحوه راه اندازی و تغییر دور الکتروموتور در این حالت راه اندازی را با همدیگر یاد خواهیم گرفت.
فهرست مطالب
راه اندازی موتور سه فاز با برق تک فاز
در بحث راه اندازی الکتروموتورهای سه فاز با برق تک فاز رعایت چند نکته مهم ضروری است:
مسئله اول اینکه الکتروموتور ما ما نباید بیش از ۲ کیلو وات باشد و موتور های بیش از ۲ کیلووات در این حالت راه اندازی داغ می کند و ممکن است به موتور آسیب وارد شود.
مسئله دوم اینکه که روی پلاک الکتروموتور حتماً عبارت ۲۲۰ ولت ستاره یا مثلث لحاظ شده باشد و این عبارت به این معنی است که ما میتوانیم این الکتروموتور سه فاز را با برق تک فاز راه اندازی کنیم.
مسئله سوم اینکه در بارهای سنگین مانند گیربکس نباید از این حالت راهاندازی استفاده بکنیم اگر بار ما سنگین است حتماً از درایو های تکفاز به سه فاز استفاده می کنیم، آموزش کار با درایو را در لینک پایین دادیم.
آموزش درایو های تک فاز به سه فاز
انتخاب خازن مناسب
در بحث انتخاب خازن مورد نیاز به صورت تجربی به ازای هر کیلو وات الکتروموتور مقدار ۷۰ میکروفاراد خازن انتخاب می کنیم مثلاً اگر یک موتور دو کیلو وات داریم حداقل یک خازن ۱۴۰ میکروفاراد مورد نیاز است اگر موتور در لحظه راه اندازی کمی زور بزند و زیر بار راه اندازی نشود، نیاز است که یک مقدار کمی میکروفاراد بالا تر انتخاب کنیم مثلاً ۱۵۰ میکروفاراد.
نقشه راه اندازی موتور سه فاز با برق تک فاز
خوب حالا که موارد مهم و اساسی قبل از راهاندازی را یاد گرفتیم به نحوه سیم بندی آن میپردازیم
پیشنهاد میکنم ویدیوی پایین را تا انتها مشاهده کنید تا با نحوه سیم بندی این حالت راه اندازی آشنا شوید.
همانطور که در ویدیو توضیح دادیم، هم می توان با اتصال ستاره راه اندازی کرد و هم میتوان با اتصال مثلث راه اندازی را انجام داد و این انتخاب بستگی به پلاک الکتروموتور ما دارد که چه حالتی را پشتیبانی میکند.
در تصاویر پایین نقشه حالت ستاره و نقشه حالت مثلث را مشاهده می کنید:


خیلی خوب ساده و مفید. کاملادفابل فهم . خیلی متشکر
ممنونم از راهنماییتان وسپاس از وقتی که بابت آموزش مطلب مفید گذاشتید. کاش تصویری هم آموزش میدیدیم تا بهتر مطلب را بگیریم.
استاد محمود
دست خوش
خیلی جالب بود.
خیلی عالی سپاس