آموزش برق ساختمان, آموزش برق صنعتی, مقالات برق

آشنایی با انواع ups + راهنمای خرید

انواع ups

Ups انواع مختلفی دارد و پر کاربردترین آنها یو پی اس آنلاین است. منبع تغدیه اضطراری هر کدام با توجه به ویژگی هایی که دارند کاربرد خاص خود را را دارند. در این مقاله مطالبی در مورد انواع ups به همراه مزایا معایب و کاربرد آنها بیان شده است.

امروزه برنده های مختلف یو پی اس در بازار موجود است که باعث سردرگمی در انتخاب و خرید Ups می شود به همین خاطر نیاز به مشاور و راهنمای خرید احساس می شود.

اگر میخواهید تفاوت استابلایزر و یو پی اس را بدانید به  آموزش استابلایزر چیست مراجعه کنید.

 

آشنایی با انواع ups

چرا از ups باید استفاده کنیم؟

تجهیزاتی هستند که باید به صورت پیوسته کار کنند و خاموش شدن آنها می تواند خسارات جبران ناپذیر جانی و مالی به همراه داشته باشد. یو پی اس ها علاوه بر اینکه در زمان قطعی برق، تجهیزات را روشن نگه می دارد از آنها در مقابل نوسانات برق محافظت می کند.

در یو پی اس ها از فیلتر هایی  استفاده شده تا سطح ولتاژ را کنترل کنند و از بازه مشخص شده اجازه ندهند مقدار آن خارج شود. این فیلتر ها در یو پی اس های مختلف با روش های متنوعی ساخته می شوند و دقت عملکرد آنها متفاوت است.

کاربرد ups چیست؟

Ups کاربرد های متفاوتی دارد از آنها برای سیستم های امنیتی، دیتاسنترها، تجهیزات پزشکی، آسانسور، در برقی، کامپیوتر، خودپرداز، برق ساختمان و برای تمام تجهیزاتی که نیازمند محافظت و پشتیبانی هستند به همراه باتری ups استفاده میشود. شاید در ابتدا استفاده از ups اقتصادی نباشد ولی در بلند مدت در نهایت به سودمان تمام می شود. در خیلی از موارد آسیب هایی که وارد می شود با هیچ مبلغی قابل جبران نیست.

آشنایی با انواع ups

چگونه یک ups مناسب برای خرید انتخاب کنیم؟

اولین مرحله برای انتخاب یو پی اس مشخص کردن نوع مصرف کننده ها است. منظور از نوع مصرف کننده ها تکفاز و سه فاز بودن آنهاست. Ups های سه فاز  می توانند خروجی تکفاز و سه فاز داشته باشند.در قدم بعدی توان مصرف کننده های که می خواهیم به ups متصل شوند را محاسبه می کنیم. و براساس آن ups با توان مناسب انتخاب می شود.

یو پی اس ها براساس تکنولوژی به سه دسته آنلاین، آفلاین، لاین اینتراکتیو تقسیم می شود که کاربرد بیشتری دارند. در وب سایت نوانیا مقالاتی در قالب راهنمای خرید ups بیان شده که مطالعه آن می تواند بسیار مفید باشد.

با توجه به اینکه تکنولوژی های متعددی برای ساخت یو پی اس وجود دارد برای خرید حتما باید تجربه و تخصص کافی داشته باشید یا از افراد فنی در زمینه ups مشاوره گرفته شود. در ادامه هر آنچه در مورد ups باید بدانید آورده شده است.

نحوه عملکرد ups

اجزای اصلی تشکیل دهنده یو پی اس عبارت است از  اینورتر، رکتیفایر، باتری و سوییچ. رکتیفایر در ورودی وظیفه تبدیل ولتاژ متناوب به ولتاژ مستقیم را برعهده دارد. همچنین اینورتر  ولتاژ مستقیم را به متناوب تبدیل می کند. باتری ها در حالت عادی شارژ می شوند و در زمان نوسان زیاد و قطعی برق، اینورتر انرژی ذخیره شده در باتری را در خروجی به صورت ولتاژ متناوب در اختیار مصرف کننده قرار می دهد. مدت زمانی که برای انتقال انرژی بین باتری و برق شهر  طول می کشد، زمان سوئیچ گفته می شود. این زمان برای یو پی اس آنلاین نزدیک به صفر است ولی برای تکنولوژی های دیگر چند میلی ثانیه طول می کشد.

آشنایی با انواع ups

تقسیم بندی  upsبر اساس تکنولوژی

تکنولوژی ساخت یو پی اس ها متنوع است. مهمترین تکنولوژی هایی که برای ساخت یو پی اس های پرکاربرد بکاربرده شده، ups آنلاین، آفلاین و لاین اینتراکتیو است. البته تکنولوژی هایی دیگری ازجمله  توپولوژی standby ferro و delta conversion موجود هستند که استفاده از آنها کمتر است.

Ups -1 آنلاین

به ups  آنلاین، یو پی اس تبدیل دوگانه نیز گفته می شود. از این نوع به عنوان منبع اصلی برق کارامد نام برده می شود. این باتری ها هستند که در زمان قطعی برق انرژی را تامین می کنند و زمانی که منبع ورودی روشن است، باتری ها به راحتی شارژ می شوند. این یک تبدیل مضاعف نامیده میشه زیرا منبع ورودی  acرا به dc تبدیل می کند و سپس اینورتر آن را برای خروجی به ac تبدیل می کند.ups online  از متداولترین انواع یو پی اس موجود هستند که مورد استفاده قرار می گیرند.

این نوع از upsها بالاترین دقت را ارائه می دهند و درجاهایی که توان و دقت زیادی نیاز باشد استفاده می شوند. Ups های آنلاین در توان های 500 ولت آمپر تا توان های بسیار 500kva و حتی بیشتر از اینها با خروجی تکفاز و سه فاز مورد استفاوه قرار می گیرد. برای توان های بالاتر از 10 کیلو ولت آمپر استفاده از یو پی اس آنلاین پیشنهاد می شود. از معایب آنها می توان به قیمت بالا اشاره کرد و همچنین با فعال بودن دائم اینورتر، استهلاک بیشتری دارند.

آشنایی با انواع ups

Ups -2 آفلاین

متداولترین نوع ups که در سیستمهای کوچکتر استفاده می شود، یو پی اس standby یا offline است و بیشترین کاربرد را برای رایانه شخصی دارد.

نحوه عملکرد یو پی اس آفلاین بدین صورت است که تا زمان عملیاتی شدن آن فرا نرسد منتظر می ماند و هنگامی که برق قطع میشود وظیفه تامین انرژی را برعهده می گیرد. این نوع  ups مقرون به صرفه ترین نوع موجود است. از معایب آن می توان به زمان سوئیچ بالا و عدم ارائه حفاظت مناسب اشاره کرد و همین باعث می شود با توان های بالا ساخته نشوند.

Ups -3 لاین اینتر اکتیو

Ups  لاین اینتراکتیو در زیر ساخت های مشاغل کوچک استفاده می شود. این بسیار شبیه به یو پی اس استندبای است اما با توانایی اضافه شده به طور خودکار ولتاژ را تنظیم می کند. این به این معنی است که ولتاژ ورودی را کنترل می کند و زمانی که احساس کند ولتاژ ورودی کم و یا جهشی باعث افزایش آن شده می تواند کمک کند و آن را تنظیم کند تا خروجی دستگاه ثابت بماند.

این فیلتراسیون به صورت دقیق انجام نمی گیرد. قیمت و دقت ups لاین اینتراکتیو نسبت به ups آنلاین کمتر است. از این ups ها معمولا برای دوربین مداربسته استفاده می شود. باتری های این مدل از یو پی اس ها خیلی سریعتر خراب می شوند.

آشنایی با انواع ups

Ups  دوربین مداربسته

دوربین مدار بسته زمانی می تواند بیشترین کارایی را داشته باشد که بتواند تصاویر را به صورت پیوسته ضبط کند. اخیرا با نظرسنجی که صورت گرفته، مشخص شده مردم با وجود نصب دوربین هنوز اطمینان خاطر را ندارند و دلیل آن قطعی های برق است که در زمان اوج مصرف اتفاق میفتد و تصاویر برایشان ضبط نمی شود. امروزه یو پی اس های مختلفی ساخته شده اند که دوربین، dvr،  nvr به آنها وصل می شوند. باتری های بکار رفته در ups در حالت عادی شارژ می شوند و زمانی که نوسان یا قطعی برق داشته باشیم انرژی مورد نیاز سیستم حفاظتی را تامین می کند. معمولا برای ساخت این یو پی اس ها از تکنولوژی لاین اینتراکتیو استفاده شده و نسبت به تکنولوژی های دیگر قیمت پایین تری دارند. دوربین هایی که داخل کشورمان استفاده می شوند معمولا نیاز به تغذیه 12 ولت و 24 ولت dc دارند. Ups  ها متناسب با این نیاز ها طراحی شده اند تا دوربین مستقیم به آن متصل شود.

برای خرید یو پی اس های مناسب دوربین مداربسته می توانید از فروشگاه نوانیا کمک بگیرید.

جمع بندی

در این مقاله سعی شده اطلاعات کاملی در مورد ups و انواع آن از جمله ups آنلاین، ups آفلاین و یو پی اس لاین اینتر اکتیو  بیان شود. این اطلاعات می تواند تا حد زیادی شما را در امر خرید ups کمک کند.

اگر به آموزش های بیشتر در زمینه منبع تغذیه اضطراری و ups نیاز دارید به وبسایت نوانیا  (https://novania.ir/) مراجعه کنید.

 

دیدگاهی در مورد “آشنایی با انواع ups + راهنمای خرید

  1. غلامرضا عسکری گفت:

    با سلام وتشکر از مطالب اموزنده وسودمندتان
    سوالی داشتم از خدمتتان برای تامین برق یک دستگاه کولر گازی ۱۴۰۰۰ ویک دستگاه یخچال فریزرویک تلویزیون LED خرید ups باچه مشخصاتی رو توصیه میکنید و هزینه ان را خواستم برایم اعلام فرمایید

    1. سلام در هنگام انتخاب یو پی اس باید جریان کل مصرف کننده ها را با آمپر متر دربیارین تا بشه یو پی‌اس مناسبی را انتخاب کرد و وقتی انتخاب شد قیمت آن در سایت‌های مختلف وجود دارد که می توانید بررسی کنید

خوشحال می شویم نظر یا سوال تان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *