آموزش رایگان آیفون صوتی و تصویری, مقالات برق, ویدیو های آموزش برق

آموزش کنترل دربازکن با موبایل

کنترل دربازکن با موبایل

چه چیزی جذاب‌تر از زندگی در خانه‌ی هوشمند است. خانه‌ای که بتوان تجهیزات و امکانات آن را در ساختاری یکپارچه با رویکردی مدرن شده استفاده کرد. کنترل دربازکن با موبایل یکی از ایده‌های جذاب خانه‌های هوشمند است. ایده‌ای که حالا کاملاً تجاری شده مورد استفاده عموم قرار می‌گیرد. در این ایده قرار است تا قابلیت هوشمندی همراه ما باشد. توانایی کنترل درب خانه از طریق گوشی موبایل ماجرایی نیست که بشود به ‌سادگی از کنار آن عبور کرد. دربازکن با موبایل سبک زندگی هوشمند شما را توسعه خواهد داد.

در حال ‌حاضر ایده‌های متنوعی برای پیاده‌سازی دربازکن از راه دور ابداع شده ‌است. شما می‌توانید از طریق روش‌ها مانند اینترنت، سیم‌کارت و یا ریموت کنترل مدیریت راه دور برای باز و بسته کردن درب خانه داشته باشید. در فیلم آموزشی تهیه شده توسط گروه کالنجی به نمونه کنترل درب بازکن هوشمند از طریق نصب اپلیکیشن اندروید بر روی گوشی موبایل پرداخته شده ‌است. برای این منظور از کیت درب بازکن با موبایل مخصوص به محصول برند ایران نوکی استفاده‌ شده است.

بررسی طرح کنترل دربازکن با موبایل

کنترل از راه دور تجهیزات، خصوصاً کنترل درب خانه و پارکینگ همواره جذاب بوده و می‌باشد. نیازی که سمت‌وسوی استفاده همگانی دارد. در ایده کنترل از راه دور با استفاده از موبایل قابلیت استفاده‌ی ساده از گوشی‌های تلفن همراه مورد توجه قرار گرفته است. در این ایده از ارتباط بی‌سیم گوشی با پنل نصب‌ شده در کنار درب استفاده می‌شود.

گوشی‌های هوشمند امروزی قابلیت‌های فراوانی دارند. کافی است برای رسیدن به هدف خاصی مانند دربازکن با موبایل، یک نرم‌افزار مناسب طراحی شود. مانند آنچه در طرح پیش رو می‌بینید، از یک اپلیکیشن نصب شده در گوشی اندروید استفاده شده ‌است. این اپلیکیشن ابزارهای ارتباطی گوشی را مدیریت می‌کند تا طبق دستور شما فرامین را برای عملکرد پنل نصب ‌شده در درب خانه صادر کند. این سیستم‌ها با استفاده از وای فای گوشی کار می‌کنند. پنل نصب‌ شده در درب خانه دایماً در حال ارتباط با وای فای گوشی است که برای کار با آن تعریف ‌شده است. اگر وای فای گوشی روشن باشد، ارتباط کنترل از راه دور برقرار است و شما می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن اندرویدی کنترل درب خانه را در دست بگیرید. البته اتصال وای فای کاملاً خودکار انجام می‌شود. کافی است اپلیکیشن را در صفحه نمایش گوشی فعال کنید تا وای فای برای ارتباط با پنل پشت درب خانه برقرار شود.

روش طراحی و کارکرد پنل دربازکن ایران نوکی

این پنل با قابلیت اتصال به وای فای گوشی‌های اندرویدی طراحی‌ شده است. البته پنل طراحی ‌شده تنها به وای فای گوشی هایی که مجوز دارند، متصل می‌شود. این پنل کنترل دارای 6 عدد ترمینال است. دو عدد ترمینال مثبت و منفی برای تغذیه پنل می‌باشد و دو ترمینال O و N مربوط به یک رله داخلی هستند. این رله در مسیر سیگنال 12 ولت خروجی آیفون تصویری قرار می‌گیرد تا در صورت صدور فرمان توسط اپلیکیشن موبایل، مسیر باز شدن درب خانه را وصل نماید.

دو ترمینال اضافی با نام‌های S1 و S2 نیز حضور دارند. این ترمینال‌ها به سنسورهای مغناطیسی متصل می‌شوند و در صورت فعال شدن سنسور آلارم باز شدن درب خانه را در داخل گوشی موبایل صادر می‌کنند.

روش سیم‌بندی دربازکن با موبایل

روش سیم‌بندی درب بازکن هوشمند با استفاده از موبایل تغییر چندانی با نصب آیفون معمولی ندارد. سیم‌بندی بخش هوشمند اضافه شده در امتداد سیم‌بندی اصلی آیفون است. لذا با همان روش‌های آشنایی که می‌شناسیم، تمام سیم‌بندی آیفون را تکمیل می‌کنیم. به ‌این ‌ترتیب لازم است تا از ترمینال‌های شماره 1 الی 4 مربوط به انتقال تصویر، ولتاژ مثبت، ولتاژ منفی و سیگنال صدا تا درب بازکن را میان پنل و مانیتور متصل کنید. در عین‌ حال از ترمینال‌های 12VAC پنل برای تغذیه کلی سیستم استفاده کنید. ترمینال‌های L1 و L2 نیز سیگنال رفت‌ و برگشت هستند که رله الکترومکانیکی درب بازکن را فعال می‌کنند.

سیم‌بندی درب بازکن هوشمند برای اضافه کردن پنل وای فای به شکل موازی با سیم‌بندی اصلی آیفون تصویری اضافه می‌شود. برای این منظور نیاز به ترانس با قابلیت تولید برق 12 ولت AC و 12 ولت DC دارید. برق 12 ولت AC برای تغذیه پنل و مانیتور آیفون است. اما برق 12 ولت DC برای تغذیه پنل وای فای است. یک رشته سیم نیز باید از ترمینال 12 ولت AC پنل در رله NO پنل وای فای که همان ترمینال‌های O و N هستند، چرخیده و برای ترمینال در بازکن L2 پنل اصلی آیفون فرستاده شود.

بعد از تکمیل سیم‌بندی دربازکن با موبایل حالا آیفون تصویری شما دارای یک بخش کنترل هوشمند نیز می‌باشد. در شرایط عادی، آیفون وظایف عادی خود را انجام می‌دهد. اما در صورت نیاز می‌توانید از طریق وای فای دستور درب بازکن را برای پنل مرکزی آیفون تصویری صادر کنید.

سنسور مغناطیس چیست و چگونه امنیت سیستم دربازکن با موبایل را تأمین می‌کند؟

همان ‌طور که اشاره کردیم، در طراحی پنل وای فای نصب ‌شده بر روی درب خانه دو عدد ترمینال با نام‌های S1 و S2 وجود دارند. این ترمینال‌ها برای اتصال با سنسورهای القایی طراحی‌ شده و وظایف امنیتی دارند. برای نصب پنل باز کردن درب پارکینگ با موبایل می‌توانید از این ترمینال‌ها استفاده نکنید. اما اگر به طراحی با شرایط ایمن‌تری نیاز دارید، از این ترمینال‌ها برای اتصال سنسورهای القایی استفاده کنید.-

سنسورهای القایی گونه‌ی متداولی از سنسورها هستند که نسبت ‌به تماس با فلزات حساس می‌باشند. در این پروژه باید از مدل‌های دو سیم استفاده کنید. سنسورهای القایی یا به ‌اصطلاح پراکسی میتر در پشت درب‌ها نصب می‌شوند و تا زمانی ‌که درب خانه بسته است، هیچ فعالیتی ندارند. زیرا بخش حساس جلویی آنها در مجاورت درب فلزی که بسته است، قرار می‌گیرد. در صورت باز شدن درب، این سنسورها فعال می‌شوند و فرمانی برای پنل دربازکن با موبایل ارسال می‌کنند. در صورتی‌ که هیچ فرمانی از جانب موبایل صادر نشده باشد، سیستم، باز شدن درب خارج از دستور شما را متوجه شده و آن را از طریق آلارمی ساده در گوشی تلفن نمایش می‌دهد.

کنترل دربازکن با موبایل ایده ای کامل از دنیای خانه های هوشمند است. ایده ای که موبایل شما را از ابزاری صرفا تفریحی به ابزاری کارآمد برای کنترل خانه تبدیل خواهد کرد. مطئن باشید که چنین قابلیتی آنچنان جذاب است که از داشتن درب بازکن هوشمند با کنترل از طریق موبایل لذت خواهید برد.

دیدگاهی در مورد “آموزش کنترل دربازکن با موبایل

  1. افشین معینی گفت:

    درود
    این دستگاه و اپلیکیشن را از کجا میشه تهیه کرد و قیمتش چنده؟
    سپاس

    1. سلام تو گوگل سرچ کنین ایران نوکی سایت سازنده اش بالا میاد

خوشحال می شویم نظر یا سوال تان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *