نصب کلید سلکتوری موضوع این آموزش برق صنعتی در کالنجی است و قصد داریم چند مدل کلید سلکتوری پر کاربرد را با هم مورد بررسی قرار دهیم و سیم بندی آن را یاد بگیریم.
یکی از تجهیزات پرکاربرد در برق صنعتی کلید های سلکتوری است، کلیدهای سلکتوری به کلیدهای گفته میشود که حالت گردان دارند و روی درب تابلو برق نصب می شوند و سیم های مدار قدرت از آنها عبور میکند؛ به عبارتی جریان اصلی از داخل کلید رد می شود و مانند شستی استپ استارت یا کلیدهای فرمان نیست. به همین خاطر در مدل های مختلفی طراحی شده که نیاز است سیم بندی هر کدام را یاد بگیریم.
فهرست مطالب
نصب کلید سلکتوری چگونه است؟
با توجه به این که کلید های سلکتوری در مدل های مختلفی وجود دارد و از نظر شکل ظاهری هم شبیه به هم هستند کمی سیم بندی آن مشکل به نظر می رسد ولی در ادامه به سیم بندی چند مدل پرکاربرد میپردازیم تا درک بهتری از این مدل کلید ها داشته باشیم.
نحوه سیم بندی کلید سلکتوری ستاره مثلث
نحوه سیم بندی کلید سلکتوری چند حالته
کلید بعدی، کلید سلکتوری چند حالته است که که ساختار آن بسیار ساده است، فقط چند ورودی و چند خروجی دارد که ورودی ها به همدیگر پل میشوند و به یک فاز متصل میشوند و خروجی ها به مصرف کننده های مجزا متصل می شوند.اگر کلید را در حالت یک قرار دهیم مصرفکننده یک روشن میشود و اگر کلید را در حالت دو قرار دادیم مصرفکننده یک خاموش شده و مصرفکننده دوم روشن میشود و به همین روال تا هر چند حالت کلید که وجود داشته باشد حالت یکی بجای دیگری اتفاق میافتد. نقشه سیم بندی آن را در تصویر زیر می توانید مشاهده کنید.
نحوه سیم بندی کلید سلکتوری چپگرد راستگرد سه فاز
کلید بعدی کلید چپ گرد راست گرد سه فاز است که ساختار آن بر اساس روش تغییر دور موتور سه فاز طراحی شده است یعنی حالت یک و دو و یک حالت صفر برای خاموش در نظر گرفته شده.
حالت یک برای چپ گرد و حالت دو برای راست گرد الکتروموتور مورد استفاده قرار می گیرد که تفاوت حالت ۱ و ۲ در این است که جای دو فاز جابجا می شود در حالت ۱ سه فاز RST به الکتروموتور میرسد و در حالت 2 سه فاز RTS به الکتروموتور می رسد.
نقشه سیم بندی آن را در تصویر زیر می توانید مشاهده کنید.
نحوه سیم بندی کلید سلکتوری چنج آور
مورد بعدی کلید سلکتوری چنج آور است است و ساختار آن به این صورت است که 6 ورودی و 3 خروجی برای کلید تعبیه شده، 3 خروجی که مستقیم به مصرف کننده متصل می شود و 6 ورودی که دارد سه تای آن به برق شهر متصل می شود و سه تای دیگر به برق اضطراری یا دیزل ژنراتور متصل می شود.
نقشه سیم بندی این کلید را در تصویر زیر می توانید مشاهده کنید.
نحوه سیم بندی کلید سلکتوری چپگرد راستگرد برای موتور تک فاز
نقشه سیم بندی این کلید را در تصویر زیر می توانید مشاهده کنید.
سلام نقشه کلید سلکتور سه حالته سه فاز برای چپگرد راستگرد کردن موتور تکفاز میخواستم
سلام و درود ویدیوی این مورد رو داخل همین مقاله گذاشتیم
سلام علیکم آقای غفاری ممنون از زحمتهای شما همیشه موفق باشید
سلام و درود سپاس از همراهی شما
سپاس از آموزش رایگان شما
استاد عزیز شما انسان شریف و بزرگی هستی به رایگان آموخته هایت را باما در میان میگذارید خدا به جان زندگيت برکت دهد
سپاسگزارم از همراهی شما دوست عزیز
کمتر کسی آموختههای خود را به رایگان در اختیار دیگران میگذارد دم شما گرم خدا خیرت بدهد
واقعان مطالبتون اموزنده است وکاربردی
سلام، آموزش های شما خیلی خوب هست، واقعا جای تشکر دارد که وقت خود را به صورت مجانی و بدون منت در خدمت افراد قرار میدهید
سلام و درود
سپاسگزارم از همراهی شما دوست عزیز
سلام یک ژنراتور تک فاز دارم می خواستم با کلید گردان تک فاز به برق ساختمان وصل نمایم از چه کلید گردان (چنج اور) استفاده کنم که هم فاز و نول رو همزمان قطع و وصل نمایم؟
کد کلید گردان 2506یا 2505?
من تازه دیدم .لی برای وصل ژنراتور به برق ساختمان بهتر است از رله استفاده شود تادرزمان قطع برق شهری اتومات رله قطع وبه ژنراتور وصل شود ومجددا با وصل برق شهری به حالت عادی بر گردد میتونی یک رله دیگه سر راه ژنراتور نصب کنی
سلام و درود بر شما
لطفا نحوه سیم بندی کلید یکطرفه ۱۶ آمپر تکفاز را هم بفرمایید. سپاسگزارم
سلام
سیم بندیش خیلی ساده هست یه فاز و نول ورودی هست و یه فاز و نول خروجی
سلام خیلی عجله داشتم اما این مجله بسیار عالی و آموزشی بود به همین خاطر اگه نظر بر اینکه تشکر کامل را از مهندس غفاری به عمل نمی آوردم بی انصافی بود از شما متشکرم استفاده کردم
سلام و درود سپاس از محبت تون