محافظت از برق کل ساختمان
محافظت از برق کل ساختمان با یک محافظ و یک کنتاکتور:
از کل وسایل برقی ساختمان محافظت کنید !!!! شاید این موضوع عجیب به نظر برسد اما شدنی است فقط با یک محافظ و یک کنتاکتور، میتوان این کار را انجام داد اگر می خواهید بدانید که چطوری می توانیم محافظت از برق کل ساختمان با یک محافظ را انجام دهیم این مقاله را دنبال کنید.
استفاده از محافظ کنتاکتوری شیوا امواج برای این کار واقعا یک گزینه عالی است، این وسیله می تواند کار ما را ساده کند در ابتدا از شما می خواهم که مقاله ی روش نصب کنتاکتور را مطالعه کنید تا توضیحاتی که در ادامه می دهم را بهتر درک کنید.
در مقاله ای که بالا معرفی کردیم روش نصب کنتاکتور تک فاز و سه فاز توضیح داده شد پس پس فرض کنید این مقاله ادامه ی مقاله ی روش نصب کنتاکتور است.
محافظ برق کل منزل – حفاظت از جان و وسایل برای کنتور تک فاز و سه فاز


استفاده از محافظ شیوا امواج و یک کنتاکتور:
توضیح عکس:
این مدار برای برق تک فاز خانگی مناسب است و اگر بخواهیم برای برق سه فاز این کار را انجام دهیم نیاز است سه محافظ و سه کنتاکتور مجزا نصب کنیم و از این نقشه استفاده کنیم با این تفاوت سیمی که به PH میرود هر بار از یک فاز مجزا بگیریم.
مدار فرمان ( سیم های قهوه ای و آبی)
برای این کار یک سیم فاز به PH محافظ می دهیم و یک نول هم به N، پس از این کار یک سیم فاز به ۱۵ که پایین محافظ است وصل می کنیم و یک سیم هم از A2 کنتاکتور به ۱۸ محافظ وصل می کنیم سپس یک نول هم به A1 می بریم، به همین سادگی مدار فرمان محافظ به کنتاکتور وصل می شود.
مدار قدرت(سیم های سبز)
برای این که مدار قدرت کنتاکتور را وصل کنیم هم کافیست سه سیم از فیوز زیر کنتور به ورودی کنتاکتور یعنی ۱-۳-۵ کنتاکتور وصل کنیم و از ۲-۴-۶ کنتاکتور هم به جعبه فیوز می بریم و در نهایت از جعبه فیوز به کل برق ساختمان.
استفاده از محافظ معمولی و متصل کردن آن به کنتاکتور
این مدل که ما سال های قبل آن را اجرا می کردیم و محافظ های تابلویی مثل شیوا امواج موجود نبود استفاده می شد و لی اگر خواستید میتوانید از این مدل نیز استفاده کنید.
اساساً محافظ های معمولی یک ورودی و یک خروجی دارد که ورودی ما دوشاخه ی محافظ است که داخل پریز می زنیم و خروجی هم پریزی است که روی محافظ نصب است، برای نصب این مدل هم کافیست برق به ورودی محافظ بدهیم تا محافظ روشن شود و خروجی هم که پریز روی محافظ است را به کنتاکتور وصل میکنیم.
برای نصب ورودی در تابلو برق یک پریز تابلویی نیز نیاز داریم تا داخل تابلو نصب کنیم تا محافظ معمولی به راحتی روی ریل داخل تابلو نصب شود.( برای این کار یک محافظ کامپیوتر کافی است و زمان آن هم ۳۰ ثانیه باشد خوب است)
و اما دو شاخه: یک قطعه نیم متری سیم به دوشاخه متصل می کنیم و دو شاخه را به پریز روی محافظ وصل می کنیم و آن سر دیگر سیمی که به دو شاخه وصل کردیم را به کنتاکتور متصل می کنیم یک رشته به A1 و یک رشته هم به A2 ، به همین آسانی این محافظ هم می توانیم به کنتاکتور متصل کنیم.
درباره محمود غفاری
در زمینه برق صنعتی فعالیت میکنم، از آنجایی که علاقه مند به آموزش نوین برق هستم وچندین سال در زمینه برق صنعتی و ساختمان به صورت عملی وتئوری اطلاعت کسب کردم خوشحال میشوم این اطلاعات را با شما به اشتراک بگذارم. سپاسگزارم
نوشته های بیشتر از محمود غفاری
سلام.برای یه واحد مسکونی ویلایی محافظ تیراژه ۱۶ آمپر مناسبه.؟دوم اینکه این محافظ روبدون کنتاکتور نصب کنم موردی نداره؟
سلام
بستگی داره جریان کل مصرفی تون چقدر هست
سلام.اقای مهندس محافظ کل خونه چند امپر برای پشت کنتور خوبه ۳۰امپر خوبه اگه بدون کنتاکتور نصب بشه مشکلی داره.؟ممنون
سلام
بستگی داره جریان مسرفی کل تون چقدر هست
سلام و خسته نباشید، بوبین کنتاکتوری که ۲۲۰ ولت هست، و محافظ زمانی که ولتاژ ۱۸۰ هست رله میده، آیا این ولتاژ موجب تحریک بوبین ۲۲۰ ولت میشه، باتشکر
سلام ۱۸۰ زور نداره اگه ۲۰۰ ولت باشه جواب میده
سلام خسته نباشید لطفا راهنمایی کنید بجای سه تا کنتاکتور وسه تا محافظبرای برق سه فاز در ساختمان ،،مدار ساده تر سه فاز هم وجود دارد؟لطفا راهنمایی کنید
سلام بله
محافط ولتاژ jbh هست که هم مدل تک فاز داره هم سه فاز و رله ۸۰ امپری که دیگه نیازی به کنتاکتور نیست
سلام استاد کسی هست سیستم محافظ تک فاز رو برام ببنده و بفرسته
سلام بجای این مدار میشه از محافظ کلی jbh هم استفاده کرد و مار ساده تری هست
سلام آقا ارادت
ببخشید یه سوال برام پیش آمده اینکه خودت کنتر برق محافظ به حساب میاد
اصلا جریان برق را کنترل میکند یا فقط کارش حساب کردن برق استفاده شده است ؟
سلام
کنتور برق حفاظت خاصی انجام نمیده
سلام خسته نباشید
بابت اطلاع رسانیتون ممنون و تشکر فراوان
میخواستم بپرسم
نوع کنتاکتور هایی ک تو مدار استفاده کردین چیه؟؟
ینی هر مدلی رو تهیه کنیم
فرقی نداره
سلام و درود
بستگی به جریان مصرفی تون داره که چه امپری رو انتخاب کنید
جنوب کشور ۲۵ تا ۳۲ جواب میده
شهرهای سرد سیر ۱۲ تا ۲۲
البته ورودی تقسیم بر روی کنتاکت ها برق قدرت یعنی ۱ ۳ ۵ و یا بهتر بگم برای وسایل برقی تقسیم بندی قرار دهید بین خروجی روی ۲ ۴ ۶
در ضمن بهتر اون کلید مینیاتوری جوری قرار دهید که در صورت خرابی این مسیر بتوانید با on کردنش ساختمان تا بر طرف کردن مشکل (مثلا خرابی کنتاکتور یا محافظ) بدون برق نباشید و بعد از آن دوباره در حالت off قرار داده شود
سلام ودرود مهندس غفاری عزیز
بنده برقکارصنعتی هستم ودرتابستان گذشته که قطعی برق فراگیرشد این سیستم رو به وفور به صورت تکفاز وسه فاز پیاده کردم وخداروشکر دقت سیستم درمواقع بحرانی شدن شبکه بسیارمناسبه.ولی یه سوال ذهن بنده رو شدیدا درگیرکرده که آیا دائما وصل بودن بوبین کنتاکتور باعث سوختن بوبین وآسیب دیدن کنتاکتوروقطع برق نمیشه؟ آخه توی بازار شایع هست که دائم کار بودن کنتاکتور دراین سیستم موجب سوختن بوبین کنتاکتور خواهدشد.سپاس بیکران ازسایت خوبتون
سلام و درود نه اتفاقی نمی افته تو خونه خودمون همین سیستم شش ساله که روشن هست
کنتاکتور برای این ساخته شده شرکت های بنام بوبین برای فروش دارند در صورت خرابی کنتاکتور میتونید بوبین پیدا کنید
درود مهندس غفاری و عرض خسته نباشید خدمت شما و مجموعه توانمندتون
ممنون میشم که راهنمایی کنید : واسه یه ساختمان مسکونی که کنتورش سه فازه و هم مصرف کننده سه فاز داره هم تکفاز میخام محافظ برق بزارم که قطع و وصلش با تاخیر همراه باشه ، پیشنهاد فنی شما چیه ؟ پیشاپیش ممنون
سلام وقتتون بخیر پیشنهاد بنده این هستش که برای مصرف کننده های سه فاز تون یک کنترل فاز با یک کنتاکتور نصب کنید و برای مصرف کننده های تک فاز محافظهای کنتاکتوری کلی نصب کنید که این دو محافظ به صورت مجزا خواهد بود
درود . ضمن تشکر از راهنماییتون خواستم عرض کنم که جایی که محافظ باید نصب بشه قبل از تابلو فیوز داخل واحد هست و عملا تفکیک مصرف کننده ۳ فاز و تکفاز ممکن نیست . آیا در این حالت هم میشه طبق پیشنهاد بالا عمل کرد ؟
سلام ممنون میشم دقیق تر توضیح بدین، یعنی هم مصرف کننده تک فاز دارید هم سه فاز؟
سلام و خسته نباشید خدمت شما
با تشکر از آموزشها و همچنین پاسخگوییتون
ما برای منزل جدا از لوازم برقی روتین خانگی (یخچال و ماشین لباسشویی و…) از یک کولر گازی ۱۸ هزار استفاده میکنیم که به دلیل ضعیف بودن سیم کشی داخلی، کابل جدا از کنتور برق به کولر کشیدیم. و سایر لوازم برقی از سیم کشی اولیه منزل استفاده میکنن.
در ابتدا سوال بنده این هست که بهتره ما محافظ برق رو به صورت مشترک برای کولر و برق واحد استفاده کنیم یا برای هر کابل از یک محافظ جدا استفاده کنیم.
سوال دوم اینکه بهتره از محافظ در جعبه فیوز داخل منزل نصب بشه یا در کنار کنتور (چون کنار کنتور تابلو برق وجود ندارد.)
و سوال سوم اینکه نظرتون در مورد محافظ گرین لاین رو میفرمایید؟ (با توجه به اینکه وصل کردن کابل ضخیمتر از سایز ۲.۵ به خروجی محافظ شیوا دشواره و مارک گرین لاین خروجی های بزرگتری داره.)
ارادتمند
سلام و درود از اونجایی که نصب یک محافظ کفایت میکنه میتونید یک محافظ و یک کنتاکتور برای کل منزل نصب کنید و محل نصب آن هم تفاوتی ندارد سوال آخر هم که فرمودید میتونید از این محافظه گرین لاین به تنهایی استفاده کنید یا محافظ شیوا امواج به همراه کنتاکتور استفاده کنید
سلام مهندس غفاری
برای برق سه فاز قیمت محافظ شیوا چقدر می باشد؟
سلام مهندس.اگه امکانش هست مدل کنتاکتور هم بگید برا مصارف خانگی.کیفیت خوب و قیمت مناسب باشه
سلام و درود مارک اشنایدر مناسب هست
سلام خسته نباشید مهندس من تازه جهیزیه خریدم و همه وسایلم هم نو هست برای نوسان برق چی پیشنهاد میدید که انجام بدم محافظ برق ورودی ساختمان ببندم جواب میده؟
کولر گازی لباسشویی ظرفشویی یخچال ساید و این ها رو دارم آیا با یک محافظ برق ورودی ساختمان جواب میده؟ چ مارکی بندازم خوبه ممنون میشم
سلام بله میتونین از محافظ کلی ساختمان استفاده کنین مارک شیوا امواج مناسب هست