نصب تایمر دیجیتال و سیم بندی آن موضوع این آموزش ما در کالنجی است. در آموزش های گذشته نصب ساعت فرمان شیوا امواج را مورد بررسی قرار دادیم و در این آموزش به نصب تایمر دیجیتال میپردازیم.
تایمر دیجیتال شیوا امواج با امکانات متنوع برای پوشش زمان دهیهای کاملا متفاوت از میلی ثانیه تا چندین ساعت طراحی شده است. همچنین در این تایمر دیجیتال از مدهای کنترل فلاشر با الگوهای متفاوت زمان بندی استفاده شده است.
تایمر دیجیتال شیوا امواج با طراحی کاملا صنعتی شده به همراه بخش کنترلی ساده و مانیتور نمایش بزرگ به خوبی میتواند نقش تنظیم زمان در هر نوع مدار الکتریکی صنعتی و یا ساختمانی را بازی کند.
در ویدیوی زیر به بررسی روش سیم بندی و چگونگی تنظیم تایمر دیجیتال شیوا امواج میپردازیم.
فهرست مطالب
روش نصب تایمر دیجیتال شیوا امواج
در تصویر زیر نقشه سیم بندی این تایمر را مشاهده میکنید:
تایمر دیجیتال شیوا امواج دارای ۶ ترمینال است. دو ترمینال PH و N برای تغذیه ماژول تایمر کارایی دارند و آنها را به ترتیب با سیم فاز و سیم نول تغذیه میکنند. به این ترتیب ماژول دیجیتال تایمر روشن میشود. اما آغاز فعالیت آن با توجه به دستور ترمینال Start صادر میشود.
این ترمینال در سمت ورودی ماژول در کنار ترمینالهای PH و N قرار گرفته است. از روشهای گوناگون مانند نصب کلید تک پل و یا خروجی سیستمهای کنترل صنعتی (PLC) و حتی خروجی یک سنسور میتوانیم فرمان استارت تایمر دیجیتال شیوا امواج را صادر کنیم.
اما سه ترمینال دیگر برای ایجاد دو رله NO و NC پیش بینی شدهاند. این ترمینالها با شمارههای ۱۵، ۱۶ و ۱۸ نامگذاری شدهاند. ترمینال ۱۵ ورودی Com رلههای الکترومکانیکی داخل تایمر است و به ترتیب از ترمینالهای شماره ۱۶ و ۱۸ برای تولید پالسهای NC و NO استفاده میکنند، برای تکمیل سیم بندی از سیم فاز در این ترمینالها استفاده کرده و برای تغذیه A1 کنتاکتور و یا هر سیستم الکتریکی دیگر ارسال میکنند.
به این ترتیب تایمر دیجیتال شیوا امواج پس از فعال شدن کلید Start آغاز به کار کرده و طبق دستورات برنامه ریزی شده در مدهای کاری، رلههای الکترومکانیکی خود را قطع و یا وصل میکند. در نهایت عنصر نهایی پس از رله فعال شده و یا از فعالیت باز میایستد.
مدهای کنترلی در تایمر دیجیتال شیوا امواج
برای طراحی بخش دیجیتالی این تایمر ۸ مد کنترل با عملکرد متفاوت پیش بینی شده است. چهار عدد از این مدها مربوط به کنترل زمان و چهار مد باقیمانده روشهای متفاوت تولید فلاشر هستند. چهار مد تایمر برای کنترل زمان در حد دهم ثانیه، ثانیه، دقیقه و ساعت است. این موجها به قرار زیر هستند.
- مد 1: مد تایمر با دقت دهم ثانیه از ۰.۱ تا ۹۹.۹ ثانیه
- مد 2: مد تایمر با دقت ثانیه از 1 الی ۹۹۹ ثانیه
- مد 3: مد تایمر با دقت دقیقه از ۱ الی ۹۹۹ دقیقه
سلام این مدل برا برق دی سی هم میشه استفاده کرد مثلا ژنراتور برق ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام و درود فقط تغذیه این مدل تایمرها نیاز به برق ۲۲۰ ولت داره و در قسمت رله تایمر میتونید هم از ولتاژ ای سی و هم از ولتاژ دی سی استفاده کنید و مشکلی پیش نمیاد
سلام خسته نباشی
ببخشید به جای کلید من از کلید اسپ استارت استفاده کرده ام
همه چیز درست عمل میکنه اما در زمان عملکرد تایمر شیوا امواج off آن عمل نمی کنه
به فرض مثال من تنظیم کرده ام ساعات ۴ روشن بشه وساعات ۵ خاموش بشه
درست عمل میکنه ساعات ۴ روشن میشه
ولی ساعات ۵ خاموش نمیشه تنها در ساعت ۵ یک صدای کوچک میده وخاموش نمی کنه
لطفا دلیلش چیه
سلام و درود
این مدل تایمر باید پیچ start اون برق دایمی داشته باشه تا درست کار کنه اگه میخواین شستی استفاده کنین باید تایمر امرون ۱۱ پایه نصب کنین
سلام مهندس ما بجای کلید شاسی استپ استارت داریم بی زحمت میشه راهنمایی کنید طریقه سیم کشی
سلام و درود این مدل تایمر باید پیچ استارت به صورت دایم برقدار بشه تا عمل بکنه و با شستی این اتفاق نمیافته باید تایمر تون پیچ استارتش در حالت لحظهای عمل کنه مانند تایمر ۱۱ پایه امرون
سلام مهندس برای اینکه تایمر ما چند ساعت در روز کار کنه بعد استراحت کنه
و این روال به صورت دایم باشه
تایمر ساعت در چه مدی باید قرار بدیم
سلام و درود میتونید در حالت روزانه قرار بدید و در طی روز مشخص کنید چه ساعتهایی فعال و چه ساعتهایی غیر فعال باشه و این فرایند هر روز تکرار خواهد شد
سلام.خوبین جناب غفاری.
یه کفکش سه فاز داریم.تو چاه گذاشتیم.
میخایم ب صورت اتومات هر ۵ ساعت ده دقیقه کار کنه.و خاموش بشه.
از این تایمر دیجیتالی شیوا امواج میشه استفاده کرد؟ممنون بابت زحمات بی دریغتون
سلام نیازه که از تایمر آنالوگ تبن یا ساعت فرمان شیوا امواج استفاده کنید
سلام وقتتون بخیر این نوع تایمر امکان استفاده در الکترو موتور سه فاز هم وجود دارد
سلام بله میشه