عیب یابی برق ساختمان موضوع این قسمت از آموزش برق ساختمان در کالنجی است، در آموزش های گذشته در رابطه با عیب یابی تجهیزات برق صنعتی به صورت عملی آموزشی را خدمت تان ارائه کردیم و در این مقاله میخواهیم به صورت اصولی عیب یابی برق ساختمان را یاد بگیریم.
فهرست مطالب
اصول کلی در عیب یابی برق ساختمان
اصولاً برق ساختمان مجموعه اتصالاتی است که همراه با دو رشته سیم فاز و نول در سطح خانه توزیع شده است. به گونه ای که بتوان در هر فضایی از خانه به راحتی و با امنیت کامل این نیرو را در اختیار گرفت. در برق کشی ساختمان نیاز است که به ترتیبی برق ۲۲۰ ولت شهری را که شامل یک سیم فاز در کنار سیم نول است، توزیع نمود. به گونه ای که این سیم کشی ها قابل رویت نباشند. در فضایی کاملاً امن قرار گرفته باشند و در عین حال سطح دسترسی معقولی را تأمین سازند.
تامین تمام این اهداف ما را بر آن خواهد داشت که مجموعه شبکه وسیعی از اتصالات را در هر ساختمانی داشته باشیم. این اتصالات را در شکل و شمایل سیم کشی هایی به هم پیوسته که غالباً در بطن دیوار ها پنهان هستند خلق میکند. اتصالاتی که ممکن است دچار خرابی ها، نقصان و یا عیب هایی احتمالی باشند.
عیب یابی برق ساختمان چیست؟
عیب یابی برق ساختمان مجموعه ای از دستورالعمل هایی است که سعی دارد بتواند با کمترین آسیب برای ساختمان همراه با تأمین کامل امنیت، مشکلات و خرابی های پیش آمده در مسیر تامین برق را مرتفع سازد.
چالش ها همراه با عیب یابی برق ساختمان
برای هر ساختمانی لازم است که در آن برق کشی با در نظر داشتن قواعد و اصول استاندارد انجام پذیرد. در تامین چنین نیازی باید برای تمام فضا های ساختمان نگاهی جامع در تامین روشنایی شده باشد و در عین حال دسترسی منطقی و مطلوبی برای کنترل روشنایی ها تا دیگر نیاز ها به برق پیش بینی شده باشد.
از طرفی باید تمام این نیاز ها را با در نظر داشتن ضریب ایمنی تعریف شده و استانداردی طراحی نماییم و در نهایت همراه با پنهان سازی تمام این اتصالات در بطن دیوار ها، فضای مسکونی را زیباتر سازیم. این همه چالش ها در هنگام طراحی تا اجرای برق ساختمان در کنار عیب یابی برق ساختمان است.
اما چالش ها در مقوله عیب یابی برق ساختمان متوجه همین قواعد کلی در هنگام طراحی می باشد.
در عیب یابی برق ساختمان با یک شبکه از اتصالات پنهان شده در بطن دیوار ها مواجه هستیم که لازم است در آن عیب احتمالی را پیدا کرده و در نهایت امنیت، با صرف کمترین احتمال خرابی برای خانه مرتفع سازیم.
به این ترتیب در عیب یابی برق ساختمان با چند جنبه مشخص از کار مواجه هستیم:
- درک نوع عیب
- چگونگی رسیدن به عیب
- تامین امنیت در حین کار
- و در نهایت دقت در داشتن کمترین خرابی برای فضا های مسکونی
فردی که قرار است به عنوان یک عیب یاب برق ساختمانی فعالیت داشته باشد، باید بتواند نگرش کاملی بر برق کشی در فضا های ساختمانی داشته و در عین حال توانایی بالایی در تحلیل عیب یابی برق ساختمان کسب کرده باشد و این همه را با هنر رسیدن به عیب با صرف کمترین زمان و خرابی در ساختمان همراه سازد. به این تریب می توانید تحلیل بهتری بر هزینه عیب یابی برق ساختمان داشته باشید.
انواع عیب یابی برق ساختمان
قاعدتاً قبل از آنکه بخواهیم وارد مقوله های کلی از عیب یابی برق ساختمان باشیم، لازم است که نگرش عمیقی بر انواعی عیب ها در فضا های ساختمانی داشته باشیم. از علت ضعیف شدن برق خانه تا انواع اتصالی برق و … می توانند از جمله موارد عادی در عیب یابی برق ساختمان باشند. اینکه این عیب ها در برق ساختمان چه هستند و چگونه ایجاد خواهند شد، می تواند مسیر بهتری برای آنکه چگونه آنها را مرتفع سازیم، در اختیار ما گذارد. از این رو می توان عمده روش های عیب یابی در برق ساختمان را به ترتیب زیر تدوین نمود:
سوختن سیم کشی برق ساختمان
هدف از سیم کشی در ساختمان آن است که بتوان به ترتیبی امن در تمام فضا های ساختمانی از انرژی الکتریکی بهره مند باشیم. از روشنایی تا فعالیت انواع ماشین های خانگی همگی برای کارکرد خود نیاز به نیروی برق دارند؛ لکن این تجهیزات ممکن است که به هر دلیلی مقدار جریانی فراتر از حدود تعریف شده را داشته باشند. جریان هایی با عنوان اضافه بار که غالباً همراه با خرابی ها در دستگاه های خانگی حاصل می شود. گاهی هم ممکن است که به دلیل عدم آگاهی یا اشتباهاتی غیرقابل توجیه، مقدار قابل توجهی از بار الکتریکی را بر یک خط توزیع ساختمانی داشته باشیم.
مثلاً از یک پریز، چندین دستگاه پر توان را فعال سازیم. در چنین حالتی جریانی فراتر از تحمل کابل از آن عبور خواهد کرد. این جریان باعث افزایش حرارت در کابل و در نهایت منجر به سوختن سیم کشی برق ساختمان که از جمله موارد عام در عیب یابی برق ساختمان خواهد شد.
بروز اتصالی در برق منازل
اتصالی برق منازل از جمله رایج ترین موارد در عیب یابی برق ساختمان می باشد. در برق کشی ساختمان و یا هر فضای دیگری هرگز نباید سیم های فاز و نول به شکل مستقیم و بدون یک واسط استاندارد به یکدیگر متصل شوند. دلیل اتصالی برق منزل اتصال مستقیم فاز و نول خواهد بود.
به چنین حالتی به طور معمول، اتصالی برق منازل گفته می شود. اتصالی از خطرناکترین موارد در عیب یابی برق ساختمان است. چرا که جریان های بسیار بالایی تولید خواهد کرد و در صورت عدم حضور یک سیستم قطع کننده استاندارد، باعث خرابی های بسیار مانند اتش سوزی و حتی آسیب جدی در برق کشی ساختمان خواهد شد. اینکه دلیل اتصالی برق منزل در عیب یابی برق ساختمان چه چیزی می تواند باشد، انواع دلایلی را می توان مطرح کرد. از یک اشتباه ساده در سیم کشی تا خرابی تجهیزات برقی در ساختمان ها، همگی می توانند عمده دلایل اتصالی برق منازل باشند؛ اما غالباً این حادثه در صورت استفاده از تجهیزات برقی با کابل های بلند خارج از بطن دیوار ها اتفاق می افتد. یک سیم سیار و یا کابل بلند یک تجهیز برقی مانند اتو، ماشین لباسشویی، توستر و… در صورت عدم توجه در سلامت آنها کاملاً مستعد بروز اتصالی هستند. گاها هم اتصالی می تواند در سیستم های روشنایی منازل باشد. مثلاً یک لامپ سوخته که به ترتیبی در کمال بی توجهی رها شده است و در درازمدت استعداد بروز اتصالی را خواهد داشت.
دو فاز شدن برق ساختمان
دوفاز شدن برق ساختمان در عیب یابی برق ساختمان می تواند در دو صورت مورد بررسی قرار گیرد. اول آنکه ساختمان از برق سه فاز استفاده میکند و دوم آنکه این اصطلاح ممکن است برای یک ساختمان با برق مصرفی تکفاز اتفاق افتد. اصولاً برق مورد استفاده در فضا های مسکونی از انواع تک فاز می باشند؛ اما برای مجتمع های بزرگ مسکونی لازم است تا برق سه فاز مورد استفاده قرار گیرد. در این مجتمع ها باید به ترتیبی بار ساختمان را در یک تعادل برابر میان سه فاز توزیع نمود. چرا که استفاده از برق تک فاز هرگز نمی تواند سطح نیاز مجتمع های بزرگ ساختمانی را پاسخگو باشد. دو فاز شدن برق ساختمان یک عیب از سیستم های برق سه فاز می باشد. زمانیکه یکی از فاز ها را از دست می دهیم، در چنین حالتی تعادل برق در شبکه توزیع ساختمان به هم خواهد خورد. اتفاقی که می تواند بسیار خطرآفرین باشد.
ممکن است این طور سوال پیش آید که دو فاز شدن برق ساختمان در نهایت منجر به خاموشی برخی از واحد ها خواهد شد. یک خاموشی ساده چطور می تواند تا این اندازه حساسیت آفرین باشد که آن را به عنوان خطری جدی برای ساختمان های بزرگ در نظر می گیرند؟
خطر ناشی از دو فاز شدن برق ساختمان متوجه سیستم ها و تجهیزاتی است که در ساختمان همراه با برق سه فاز کار می کنند. مثلاً چیلر ها، موتورخانه آسانسور ها، پمپ های آب و… که عموماً در ساختمان های بزرگ همراه با کارکرد موتور های سه فاز خواهند شد. دو فاز شدن برق، یک خطر بالقوه برای موتور های سه فاز است و می تواند به سرعت باعث داغ شدن بیش از حد و حتی سوختن آنها بشود، که راه حل آن استفاده از کنترل فاز است که حفاظت های لازم را تامین میکند
اما ممکن است که در یک ساختمان با برق تکفاز نیز با این مشکل مواجه باشیم. منظور از دوفاز شدن برق ساختمان مادامیکه از یک برق تکفاز استفاده می شود، زمانی است که در ساختمان هر دو سیم فاز و نول از سطح ولتاژ برخوردار باشند. در چنین حالتی سیم نول به شکل یک سیم برق دار در ساختمان حضور دارد.
قطع شدن برق خانه
در عیب یابی برق ساختمان موارد بسیاری مشاهده می شود که برق یک قسمت از خانه بدون دلیل خاصی و یا خطری احتمالی قطع خواهد شد. در چنین حالتی نه جریان بالایی در کار است و نه یک اتصالی اتفاق افتاده است. در واقع علت قطع شدن برق خانه می تواند از یک اتصال ضعیف باشد و یا آنکه سیم در جایی از مسیر تامین برق پاره شده باشد. عمده علت قطع شدن برق خانه، به شکل موضعی خودش را نشان می دهد. مثلاً یک اتاق که برق ندارد و یا لامپی که روشن نمی شود. علت قطع شدن برق خانه غالباً بر اثر قطع شدن سیم و یا شل بودن اتصال در پشت پریز و یا سرپیچ لامپ است که خودش را نشان خواهد داد.
راهکار ها:
حال می خواهیم مسیر عیب یابی برق ساختمان را به شکل کامل تری مطرح نماییم.
چگونه اتصالی برق را پیدا کنیم؟
اتصالی یعنی آنکه سیم های فاز و نول در جایی از ساختمان که شما متوجه آن نیستید، به یکدیگر متصل شده اند. در چنین حالتی جریان زیادی از سیم کشی ساختمان عبور خواهد کرد و در نهایت کلید مینیاتوری ( فیوز ساختمان) به سرعت عمل خواهد کرد. در نظر داشته باشید که مشخصه اول در عیب یابی برق ساختمان برای اتصالی برق منازل عملکرد سریع کلید است. در غیر این صورت مشکل چیزی متفاوت از اتصالی خواهد بود. پس از اطمینان، از آنکه احتمالاً در جایی از خانه اتصالی وجود دارد، لازم است که اتصالی مذکور را پیدا کنید؛ اما پیدا کردن اتصالی امری ساده نیست. تقریباً یک پایش کامل از خانه را طلب می کند.
در این ماجرا که چگونه اتصالی برق را پیدا کنیم این احتمال وجود دارد که این اتصالی از جانب دستگاه های برقی موجود در ساختمان باشد، لازم است که تمام تجهیزات برقی ساختمان را از جریان برق خارج سازید. این تجهیزات شامل تمام اجزای برق، خارج از سیستم برق ساختمان می شود. دقت داشته باشید که تمام سه راهی ها، سیم های سیار و… نیز شامل این تعریف خواهند شد. حال اگر با حذف تمام تجهیزات، اتصالی در ساختمان وجود نداشت؛ لاجرم باید اتصالی را در یکی از تجهیزات ساختمان جستجو کنید. این کار با ورود مرحله ای تمام تجهیزات انجام خواهد شد.
اما اگر پس از حذف تمام تجهیزات، همچنان شاهد اتصالی هستید، لزوماً باید این ایراد را در داخل برق ساختمان جستجو کنید. برای این منظور باید از تابلو برق ساختمان آغاز کنید. به این ترتیب که هر یک از خطوط توزیع در ساختمان را حذف کرده و سلامت خط تغذیه اصلی ساختمان را چک نمایید. اگر در خط تغذیه اصلی ساختمان نیز عیبی مشاهده نکردید، چاره ای جز این ندارید که تمام خطوط تغذیه در ساختمان را به شکل مجزا چک کنید.
غالباً در عیب یابی برق ساختمان، اولین گام آن است که خطوط تغذیه در ساختمان را پیدا کنید. مثلاً خط تغذیه آشپزخانه در کنار خط تغذیه هال و… . اگر در هر کدام از این خطوط شاهد اتصالی بودید، باید به شکل مرحله ای و حذف قسمت های سالم، در نهایت نقطه اتصالی را پیدا نمایید.
انواع اتصالی برق را بشناسید
اصولاً هر گونه اتصال برق که بدون حضور مقاومتی در میان باشد، با عنوان اتصالی شناخته می شود. به این ترتیب در سطح منازل اگر به هر ترتیبی سیم فاز و نول به شکلی خارج از تجهیزات استاندارد و تعریف شده با یکدیگر تماس داشته باشند، اتصالی رخ خواهد داد. البته این اتصالی می تواند به شکل های مختلفی ظاهر شود. در یک دسته بندی کلی می توان انواع اتصالی برق را به قرار زیر دسته بندی نمود:
- اتصال مستقیم فاز به نول
- اتصال مستقیم فاز به زمین
- اتصال فاز به فاز در سیستم های توزیع سه فاز
- اتصال هر سه فاز به یکدیگر
برای انواع اتصالی برق لازم است تا از تجهیزات خاصی مانند کلید نشتی جریان ( محافظ جان) در طراحی ساختمان ها استفاده شود. چرا که یک راه اصولی و کاملا ایمنی در مهار انواع اتصالی برق، مقایسه سطح جریان از فاز و نول می باشد تا با تشخیص هر گونه اختلاف در این جریان رفت و برگشتی، احتمال بروز اتصال را پیش بینی نمود.
دو فاز شدن در مسیر عیب یابی برق ساختمان
همان طور که اشاره داشتیم دو فاز شدن در فضا های مسکونی که غالباً همراه با برق تک فاز هستند، یک اتفاق نادر است؛ ولی می تواند تبعات بسیار سنگینی برای ساختمان و تجهیزات موجود در آن داشته باشد. اصولاً مراد از دو فاز شدن برق ساختمان بسته به این دارد که شما با کدام گونه از برق مواجه هستید. اگر همراه با برق سه فاز باشید، از دست رفتن هر یک از فاز ها منجر به پدیده دو فازی خواهد شد؛ اما در فضا های مسکونی که عمده برق به شکل تک فاز می باشد نیز می توانید شاهد پدیده دو فاز شدن برق ساختمان باشید. این عیب غالباً به دو شکل دیده می شود:
دو فاز شدن برق ساختمان به شکل حقیقی
زمانی است که برق ورودی در ساختمان به جای آنکه ۲۲۰ ولت باشد، ۳۸۰ ولت شده است. در واقع به جای آنکه در ساختمان شاهد سیم فاز و نول باشیم، حضور دو فاز در ساختمان اتفاق افتاده است. چنین پدیده ای اصولاً جزء عیب یابی برق ساختمان نیست. چرا که بر اثر اشتباه و یا خرابی های شبکه توزیع، خارج از برق ساختمان به وقوع پیوسته است؛ اما در عین حال می تواند خرابی های سنگینی برای تجهیزات خانگی داشته باشد. یک راه منطقی برای جلوگیری از این حادثه استفاده از انواع محافظ برق می باشد.
دو فاز شدن برق ساختمان به شکل غیرحقیقی
این اتفاق زمانی رخ می دهد که نول در فضای ساختمانی قطع شده و سیم قطع شده، تحت تاثیر القای سیم فاز، دارای یک فاز غیرحقیقی شده باشد. به اصطلاح هر دو سیم در خروجی های ساختمان مانند پریز ها، فاز باشند. عمده دلایلی که می تواند به خلق چنین پدیده ای بیانجامد را می توان در موارد زیر جستجو کرد:
- اتصال جا به جا در کنتور و یا تابلو فیوز
- اتصال جا به جا در کلید ها
- قطع شدن سیم نول
- اتصال جا به جا در سنسور ها
- همچنین عدم اتصال صحیح تجهیزات پرمصرف مانند کولر های گازی، بخاری برقی، دستگاه جوش و…
دو فاز شدن در مسیر عیب یابی برق ساختمان
غالباً دو فاز شدن برق ساختمان از جمله عیب های ذاتی در خانه نیست. چرا که در فاز طراحی به احتمال بالا همه موارد و نکات ضروری بررسی خواهد شد. این مشکل در عیب یابی برق ساختمان بیشتر زمانی رخ می دهد که ساختمان در اثر نقیصه هایی توسط افراد ناآگاه تحت تعمیرات و یا تغییرات در سیم کشی قرار گیرد. در چنین زمانی یک اتصال غلط و یا عدم اتصال درست سیم نول می تواند دو فاز شدن را به دنبال داشته باشد. مثلاً در زمانیکه افراد ناآگاه می خواهند یک انشعاب جدید را در ساختمان داشته باشند. احتمال آنکه آنها سیم فاز و نول را به اشتباه متصل سازند، بسیار زیاد است. اتفاقی که باعث دو فاز شدن در ساختمان خواهد شد. عیب یابی چنین ایرادی در ساختمان بیشتر متوجه همین نکات غیراصولی است. غالباً برقکار های حرفه ای قبل از آنکه دیوار های ساختمان را برای رفع دو فازی تخریب کنند، نگاهی بر آنچه به شکل مازاد بر ساختمان افتاده است، خواهند انداخت.
سلام و سپاس
در شیراز هستیم قبض برق آپارتمان ما از برج 4 تا 10 امسال بیش از 5 میلیون تومان اومده. واحد دوخوابه بدون اسپلیت. در این شش ماه چند بار هم قبض علی الحساب پرداخت کردم. اداره برق تست کرده کنتور مشکلی ندارد. آخرین حرفی که زدند میگن ساختمان برق دزدی دارد. چطور میتونم این موضوع را کشف کنم ؟ با تشکر
سلام و درود
باید یک برق کار بیارین تا عیب یابی کنه
سلام وقت بخیر
می بخشید برق ما وصل است به خانه اما لامپ ها چشمک میزند اما روشن نمی شود دوم لامپ خواب بسیار ضعیف روشن میشود لطفا راهنمایی کنید
سلام و درود
باید برق کار بیارین بررسی کنه احتمالا مشکل افت ولتاژ دارین
سلام ممنون از سایت خوبتون یک سوال. ما یک استودیو داخل پارکینگ خونه زدیم و پمپ اب هم برق شو از پارکینگ گرفته بود و وقتی پمپ روشن میشود لامپ ها خیلی کم ضعیف میشود و دوباره نرمال میشد کلا از پشت کنتر یه مینیاتور جدا برای پمپ کشیدیم درست شد ولی الان وقتی اسپیکر های صدا بدون استفاده روشن هستند یه صدای تق خیلی زیر مثل صدای بشکن ولی خیلی تیز و بلند ازش تولید میشه به فاصله دو ساعت یکبار میخواستم ببینم ایا مشکل از کجاست نوسان برق اضافی داخل سیم ها هست یا پمپ کار میکنه یه جریان اضافی داخل سیم تولید میکنه میاد میرسه به اسپیکر ها اینطوری میشه ایا استابلایز بزارم درست میشه.
سلام و درود
برق پمپ رو کلا قطع کنین تا متوجه بشین در اثر پمپه یانه
اگر بود استابلایزر بذارین حل میشه اگه نبود
در جایی دیگه با یه برق دیگه تست کنین ممکنه خود اسپیکر مشکل داشته باشه
سلام وقت بخیر امروز برق کل خونه وصل بود ولی برق اتاق خواب لامپش مثل شمع روشن میشه لامپشم عوض کردم بازم همون حالتو داشت مشکلش از کجاس؟؟
سلام و درود باید ولتاژش اندازی گیری بشه تا نظر دقیقی بشه داد
عرض سلام خدمت جنابعالی
از توضیحات مفید وکاربردی که ارائه میفرمایید
سپاسگزارم
در پناه حق موفق باشید
سلام و درود
تندرست باشید دوست عزیز
با عرض سلام و خسته نباشید
امروز به خونه ای رفتم موقعی که برق خونه رو ار جعبه فیوز قطع میکردم کل برق خونه دو فار میشد علتش چیه؟
با تشکر
سلام نور لامپهای منزل ما کم و زیاد می شود از اداره برق گفتند که اشکال از داخل ساختمان است شاید جایی نول قطع است چگونه اشکال را پیدا کنم
سلام باید برق کار بیارین تا عیب یابی کنه
سلام.وقت بخیر.یه ساختمان قدیمی چند ماهیه قبض برقش زیاد میاد.بطور معمول سی هزارتومان باید باشه دویست هزارتومان میاد.کنتورش هم تست گرفته شد مشکلی نداره.آمپر مصرفی خیلی بالاست
بنظر شما مشکل از کجاست؟
سلام
منظقه سرد سیر هستین یا گرمسیر؟
سلام ، وقت بخیر . برق واحد را از مینیاتوری قطع کردم سپس چند تا کلید و پریز تعویض کردم . بعد از وصل مینیاتوری فیوز ساختمان پرید و بعد از وصل آن دیگر برق به واحد نیامد ، تمام کلید پریزها را بررسی کردم اتصالی نداشت و دیگر فیوز هم عمل نکرد ولی برق هم نداشتیم ، علت و راهکار را میفرمایید ؟
سلام احتمال خیلی زیاد اتصالی دارین مجدد سیم ها رو بررسی کنید
سلام من برقکار هستم
سیم برق اصلی یک ساختمان که از کنتور گرفتم بدون اینکه به کنتور یا جایی وصل باشد هر دو سیم من دارای جریان نول شده و نمی توانم به کنتور وصل کنم چون کنتور می پرد،لطفا راهنمایی کنید چگونه این مشکل را حل کنم.
با تشکر
سلام باید با ولت متر مسیر سیم ها رو از ابتدای مسیر، ترجیحا پشت کنتور چک کنین که فاز و نول دارین یا نه تا مشکل مشخص بشه
باعرض سلام واحترام , مدتی است کنترل فاز پمپ آب ساختمان خطای ( Unc) میدهد , لطفا رهنمائی فرمائید.
سلام این خطا مربوط به کاهش جریان هست
که عدد پارامتر UL رو بالا تر ببرین احتمال زیاد حل میشه
ممنون از توضیحاتتون
یکی از سیم کشی های خانه ما که یکسرش به پریز وصل میشه و یکسرش به لامپ، موقعی که کلید خاموش هست و لامپ هم خاموش هست باز برق (فاز داخل یک سیم و نول داخل سیم دیگر)داخلش هست و و قتی که روشن هم میکنیم و لامپ هم روشن میشه طبیعتا برق داخل سیم هست. و در عرض چند ماه لامپ باید عوض کنیم چون مدام خراب میشن. به نظر خودم پریز سیم نول رو قطع و وصل میکنه بجای سیم فاز. نظر شما چسیت و چکاری بایستی انجام بدم؟ تشکر مهندس جان
سلام منظورتون از پریز همون کلید هست که باهاش لامپ رو خاموش و روشن میکنید
و مشکل اینه که سیم فاز مستقیم به لامپ رفته و سیم نول از کلید رد شده که میبایست جابجا کنید
ممنون. بله اشتباه کردم منظورم کلید بود. آیا سوختن زود زود لامپ به همین مربوط میشه که جای نول و فاز توی کلید جابجا هست؟
بله این احتمال هست
سلام ببخشید خانه ی ما
نصفیش برق داره نصف دیگرش برق نداره )اگر شما خونه را نصف کنید یک طرفش برق داره اون طرف نداره)
برای جل ایم مشکل چیکار کنیم
با تشکر
سلام چک کنین کلید مینیاتوری خاموش نشده باشه و اگه روشن بود باید سیم بندی ها چک و عیب یابی بشه توسط یک برقکار
سلام
ما منزل رو جابجا کردیم.جالبه که با همین وسایل برقی پول برقمون میومد 20 تا 30 هزار تومن.الان قبض برقمون از 130 تا 190 هزارتومن متغیره.
ثانیاً سینک ظرفشوئیمون برق ضعیفی داره که گهگداری زیاد میشه و اذیت میکنه.
سوماً تمامی مهتابیها برق القائی داره و وقتی خاموششون میکنیم، چشمک میزنه.
میخواستم ببینم به نظرتون مشکل از کجاست و چجوری میشه حلش کرد؟
ممنون
سلام و درود میبایست تست و عیب یابی روی کنتور و وسایل برقی تون انجام بشه تا نظر دقیقی بشه داد
منزل شما اتصالی بسیارضعیف دارد بافیوزقویتر حل نمیشود
سلام وقتتون بخیر برای وصل مهتابی روی دیوار داخل دیوار فقط دوتا سیم هست که رنگش مشکی ورنگ دیگرش زرد بخاطر سیم فاز ونول وسیم ارت میگم میشه راهنماییم کنید چجوری وصل بشه که مهتابی روشن شه
سلام وقتتون بخیر اگرکه سیم خارج شده از دیوار صرفاً دو رشته هست یعنی ارت نداریم و کلاً برای روشنایی کشیده نمیشه و یکی فاز یکی هم نول است که تفاوتی ندارد در نحوه سیم بندی
این دو رشته را باید به دو رشته خروجی مهتابی متصل کنید
سلام جناب مهندس, ما یه ساختمان بیست واحدی هستیم چند روزی است که نصف شب ها وقتی پمپ آب شروع بکار میکند محافظ یخچال قطع میکندو چراغ چشمک زن زرد میزند و بعد از سه دقیقه دوباره وصل میشود محافظ را به اداره بردم و هشت ساعت بدون مشکل کار کرد تا برگرداندم خانه دوباره نصف شب با روشن شدن پمپ قطع کرد اینبار پریز را عوض کردم و محافظ را خالی بدون هیچ دستگاهی به برق یک پریز دیگر وصل کردم بازهم موقع روشن شدن پمپ رله عمل کرد حالا اینکه در طول روز هم این اتفاق می افته نمیدانم امامحافظ تلویزیون هیچ عکس العملی ندارد و چراغ ها کم نور یا پر نور نمیشود البته پمپ آب و برق راه پله ها یک کنتور جداگانه با سایر واحدها دارد. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام یه محافظ دیگه بذارین احتمال زیاد مشکل تون حل میشه
سلام
من برق ساختمان را خودم کشیدم. وقتی جریان اصلی برق را به کنتور وصل میکنم و در حالی که همهی فیوز ها در حالت پایین و خاموش قرار دارد، کنتور نشان میدهد جریان برق در حال مصرف است. راهنمایی کنید مشکل کار از کجاست؟ سپاسگزارم
سلام و درود یا کنتور تو مشکل داره و یا یک نشتی جریانی داریم که باعث ایجاد مصرف برق میشه که باید عیب یابی انجام بشه
سلام
برق خونه قدیمیه سیم ها از لوله فلزی عبور کردن با اینکه تمام فیوزها را قطع میکنیم باز یک صدایی از داخل لوله شبیه صدای اتصالی میاد علت چیست
بعض از قسمت های منزل سیستم روشنایی چشمک زن شدن
سلام وقتتون بخیر سیم نول رو هم از شبکه جدا کنید و مجدد تست بگیرید اگر مشکل صدای اتصالی رفع شد سیم نول رو به زمین نیز متصل کنید و احتمالا مشکل تون حل میشه
سلام خسته نباشید امشب ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۹ شب یه دفعه برق اشپزخونه یه صدایی کرد و کلا برقای حال پذیرایی و دستشویی رو قطع کرد ولی برقای دو تا اتاق خواب قطع نشده و پریزای یخچال و تلویزیون هم قطع نشده و اینکه لامپ اشپزخونه رو بردیم تو اتاق زدیم فیوز انداخت و برقای اتاق خوابم قطع شد ولی دوباره فیوز زدیم برقای اتاق وصل شد ولی همچنان برقای اشپزخونه و حال قطع هستش مشکل از کجاست؟
سلام و درود احتمال زیاد اتصالی پیش اومده که باید توسط یک برقکار بررسی و حل بشه
سلام خسته نباشین در یه منزل مسکونی هر چیزی رو که روشن میکنی هود روشن میشه حتی اگر مستقیم از کنتور بگیری دلیلش چیه ممنون
سلام به احتمال زیاد پریز مربوط به هود شما در مسیر سیم فاز یا نول به صورت سری قرار گرفته شده که باید سیم کشی ساختمان بررسی بشه
سلام. مدت یک ماه است تقریبا هر روز جای فاز و نول عوض میشود. پکیج زمینی ایران رادیاتور دارم که حتما باید فاز و نول درست وصل شود در غیر این صورت رله عمل نمیکند. جالب اینجاست که بدون قطع و وصل برق این اتفاق می افتد. در اپلیکیشن برق من بخش حوادث برق بارها اعلام کردم ولی پاسخی نداده اند. از کار افتادن پکیج یک مشکل است مشکل بدتر خطر برق گرفتگی است که گاهی فیوز را قطع میکنی برای کار برقکشی و تعمیر و باسیم نول دچار برق گرفتگی میشوی با ولتاژ ۲۲۰.
سلام باید بررسی حضوری انجام بشه تا مشکل عیب یابی بشه
سلام ؛ چطور می توانیم بفهمیم که نوسان برق داریم یا نه؟
سلام نوسان برق اغلب در تابستانها اتفاق میفته و معمولاً با کم و زیاد شدن نور یک لامپ مشخص میشه
با سلام خدمت مهندس عزیز؛
یک سوال:
لامپهای خونه ما تند تند میسوزه علت چی میتونه باشه بخصوص لامپهای سرویس بهداشتی
سلام اگر مشکل نوسان برق ندارین سرپیچ را عوض کنید و مجدد تست بگیرید