آموزش برق صنعتی, مقالات برق, ویدیو های آموزش برق

نحوه نصب و تنظیم تایمر سِوِن چشمک‌زن

تنظیم تایمر سون

تایمر سون مدل ۸ پایه با الگوی نصب در فضاهای صنعتی طراحی‌ شده است. این تایمر عملکردی مکانیکی دارد؛ اما از صفحه نمایش دیجیتال استفاده می‌کند. در عین ‌حال روش تنظیم آن ساده و کاملاً عملیاتی است. از طرفی به ‌راحتی می‌توانید از این تایمر برای تنظیم زمان در محدوده 0.1 ثانیه الی ۹۹ ساعت استفاده کنید. این تایمر با استفاده از برق ۲۲۰ ولت AC راه‌اندازی شده و از قابلیت مانور بالا در تنظیم زمان‌بندی و نصب ساده در هر نوع سیستم صنعتی و ساختمانی برخوردار است.

در آموزش های گذشته انواع تایمرها مانند تایمر اُمرون، تایمر دیجیتال شیواامواج، تایمرآنالوگ تبن، تایمر های بادی و مدل های دیگر را خدمت شما بررسی کردیم که کافیست در سایت عبارت تایمررا جستجو کنید. و در این آموزش به تایمر فلاشر سون خواهیم پرداخت.

در ویدیوی زیر به صورت کامل و البته مفید نحوه نصب و تنظیم تایمرسون را خدمت شما توضیح دادیم.

برای آموزش تمامی مدارات برق صنعتی و ساختمانی می‌توانید از دوره های آموزشی کالنجی با جزئیات کامل استفاده کنید.

آشنایی با تایمر سون مدل ۸ پایه فلاشر

این تایمر چشمک زن سون با کلاس تجهیزات برق صنعتی طراحی‌ شده است. روش تنظیم زمان تایمر سون مدل ۸ پایه مد چشمک‌زن به شکل مکانیکی است. اما بخش نمایش اطلاعات آن کاملاً دیجیتالی است.

برای مدهای کاری این تایمر از دو فاکتور T1 و T2 در صفحه نمایش آن استفاده ‌شده است. T1 برای فعالیت در زمان‌سنجی روشن و مد T2 برای محاسبه زمان فعالیت در مد زمان‌سنجی خاموش کارایی دارد. هر کدام از مدهای زمان‌سنجی روشن و یا خاموش دارای سلکتورهای تنظیم جداگانه هستند.

از طرفی تایمر سون مدل 8 پایه تمامی مدهای کاری از ساعت (H) ، دقیقه (M) ، ثانیه (S) را پشتیبانی می‌کند. علاوه ‌بر این از مدهای تکمیلی 0.1 S، 0.1 M و 0.1 H نیز برخوردار است. مد 0.1 S برای مدت زمان بسیار کوتاه طراحی ‌شده است. مد 0.1 M در بازه ۶ ثانیه‌ای فعالیت می‌کند. مد 0.1 H نیز برای یک دهم ساعت یعنی مدل ۶ دقیقه طراحی ‌شده است. در کنار مد زمان‌سنجی دو سلکتور تنظیم عددی دو رقمی قرار دارد. عدد نمایش‌ داده شده در این سلکتورها ضربدر مد زمان شده تا کل تایم محاسبه شود. به ‌این ‌ترتیب اگر مد S (ثانیه) را در T2 انتخاب کنید و عدد کنار آن را روی مقدار ۱۲ قرار دهید، خروجی مربوط به این تایمر به مدت ۱۲ ثانیه فعال است.

روش تنظیم تولید پالس با تایمر سون مدل 8 پایه

مدهای T1 و T2 برای تعریف بازه‌های روشن و خاموش هستند. به ‌راحتی می‌توانیم با تنظیم واحد زمانی و مقدار هر واحد از طریق این تایمر یک پالس تولید کنیم. چرا که خروجی تایمر به مقدار زمان تنظیم‌ شده در T1 فعال است و به مقدار زمان تنظیم ‌شده در T2 خاموش می‌شود. به‌ این ‌ترتیب یک پالس ساده از خروجی که در مدت زمان T1 فعال و در مدت زمان T2 خاموش است را تولید کرده‌ایم. البته می‌توانیم با تنظیم زمان‌بندی تایمر چشمک زن سون دامنه تغییرات این پالس را از 0.1 ثانیه تا ۹۹ ساعت تنظیم کنیم.

پایه‌های تایمر چشمک‌ زن سون

این تایمر چشمک زن سون دارای ۸ عدد پایه است. در طراحی این تایمر از یک پایه GATE برای مکث کردن زمان‌سنجی استفاده شده ‌است. در عین ‌حال دارای یک پایه ریست است که تمام زمان سنجیده شده را مجدداً صفر می‌کند. از پایه شماره ۱ برای تغذیه بخش GATE و ریست استفاده شده ‌است. همچنین برای این تایمر از دو عدد رله NO و NC نیز استفاده‌ شده است. این پایه‌ها شماره‌های ۵ برای NC و پایه شماره ۶ برای NO هستند. از پایه‌های ۲ و ۷ این تایمر نیز برای تغذیه استفاده می‌کنند. تایمر سون مدل ۸ پایه چشمک‌زن طراحی بر پایه الزامات صنعتی دارد. روش تنظیم این تایمر بسیار ساده است. در عین ‌حال از قابلیت تنظیم زمان در بازه قابل‌ توجه 0.1 ثانیه الی ۹۹ ساعت برخوردار است. این تایمر به ‌راحتی بر هر سیستم برق صنعتی و برق ساختمانی نصب شده و به ‌خوبی قادر است تا هر نوع سناریوی زمان‌بندی برای کارکرد تجهیزات الکتریکی فضاهای صنعتی و ساختمانی را اجرا کند.

1 نظر در “نحوه نصب و تنظیم تایمر سِوِن چشمک‌زن

  1. محمد باقر حسینی گفت:

    ممنونم از لطف شما بابرنامه خوبی تان

خوشحال می شویم نظر یا سوال تان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *