آموزش برق صنعتی, مقالات برق, ویدیو های آموزش برق

برق صنعتی برای ماینینگ + پاسخ به 6 سوال متداول در مورد برق ماینر

برق صنعتی برای ماینینگ

برق صنعتی برای ماینینگ و سوالاتی که برخی دوستان در مورد برق ماینر ها امروزه از ما میپرسند باعث شده که در این باره یک آموزش منتشر کنیم و تا جای ممکن به ابهامات شما پاسخ دهیم.

همانطور که میدانید بحث داغ این روز ها در شبکه های خبری مبحث ماینر ها هست و طبیعتاً وقتی به ماینر ها بر میخوریم مبحث برق ماینر و حتی برق صنعتی برای ماینینگ هم جزء موارد مهمی هست که دوستانی که این دستگاه ها را دارند با آن برخورد میکنند.

ماینر چیست ؟

در این پاراگراف توضیح کوتاهی راجع به خود ماینر ها می دهیم تا دوستانی که با این دستگاه آشنایی ندارند یک ذهنیت کلی از ماینر و برق ماینر داشته باشند و اگر اطلاعات کافی راجع به خود دستگاه ماینر دارید میتوانید پاراگراف بعدی را دنبال کنید؛ این روز ها ارز های دیجیتال به شدت در حال رشد هستند و سرمایه گذاری های کلان روی این ارز ها در حال انجام است، چرا که سود بسیار خوبی از این بابت میتوان کسب کرد اما یکی از روش های بدست آوردن این ارز ها، استخراج کردن آن است که دستگاه های ماینر جهت این کار طراحی شده اند و به زبان ساده اگر بگوییم ماینر ها همان ابر کامپیورتر هایی هستند که ارز های قابل استخراج مانند بیت کوین را برایمان استخراج میکنند و این ماینرها حدود 200 الی 500(یا بیشتر) پردازنده یا CPU داخل شان قرار دارد و این پردازنده ها جهت فعالیت استخراج به برق نسبتاٌ زیادی نیاز دارند که در این مقاله می خواهیم به برق صنعتی برای ماینینگ و سوالات متداول در رابطه با برق ماینر بپردازیم.

سوال 1: برای برق ماینر نیاز به محافظ برق داریم؟

یکی از بیشترین پرسش هایی که این روز ها از ما می شود این است که برای وصل برق به ماینر، آیا به محافظ برق یا به کنترل فاز هم نیاز داریم یا خیر؟ قبل از این که این سوال را از خودمان بپرسیم میبایست به پاور تغذیه دستگاه مان توجه کنیم که تصمیم نهایی خود را بگیریم، در ویدیوی بالا یک دستگاه M3  را بررسی کردیم و بازه ولتاژ کار این دستگاه 176 تا 264 ولت AC  است و این خیلی عالی است، بازه ولتاژی که در کمتر دستگاه برقی میتوان یافت این عبارت یعنی اگر ما ولتاژ مان بین 176 تا 264 ولت باشد، دستگاه قابل راه اندازی است و نباید مشکلی وجود داشته باشد.

این بازه ولتاژی در مانیر های مختلف متفاوت است که شما میتوانید بازه ولتاژی پاور دستگاه تان را از روی مشخصاتش بررسی کنید و اگر مثلاً نوشته بود فقط با ولتاژ 230  ولت AC کار میکند در این صورت به محافظ برق نیاز دارید ولی اگر مثل دستگاه های M3، S9  و… باشد نیازی به محافظ برق نیست.

سوال 2: اگر اینقدر بازه ولتاژی خوبی دارد پس چرا پاور دستگاه یا هشبرد(برد هایی که پردازنده ها روی آن نصب است) می سوزد؟

این روز ها که در هوای گرم تابستان به سر میبریم زیاد به این مورد بر می خوریم که دستگاه های زیادی از کار افتاده اند و پاور یا هشبرد شان خراب شده، اگر اینقدر بازه ولتاژی خوب است پس چرا به دلیل نوسان یا دلایل دیگر دستگاه آسیب میبیند؟!

اگر به صورت تجربی این مورد را خدمت تان عرض کنم اغلب خرابی ها در دستگاه های استوک اتفاق می افتد و عمده دلیل خراب شدن پاور یا هشبرد، فن های دستگاه هستند اگر پاور از کار می افتد یا هشبرد میسوزد در 90 درصد مواقع فن های دستگاه عامل این اتفاق است نه نوسان یا افت ولتاژ.

فن ها ممکن است ضعیف شده باشد که اگر تراهش شما از مقداری که شرکت سازنده در مشخصات دستگاه ذکر کرده به صورت خیلی محسوس کمتر باشد این مورد را بررسی کنید.

یک نکته که در دستگاه های M3  تست شده،  فن پاور را باز کنید و بصورت پهنا روی یک میز بگذارید و دستگاه را روشن کنید تا فن پاور نیز روشن شود،یک فن پاور سالم از زمین بلند میشود به صورتی که نصف فن بلند شده و نصفی روی زمین است، به صورت شیب دار ولی اگر فن تعویضی یا نامرغوب باشد با روشن شدن فن که روی میز گذاشتیم اصلا بلند نمی شود.

سوال 3: برای ماینر ها میتوان بانک خازن گذاشت؟

اغلب دوستانی که این سوال را مطرح میکنند این فکر را در سر دارند که در مصارف موتوری ما بانک خازن می گذاریم و به طبع آن جریان مان کاهش پیدا میکند و در نهایت مثلاً میتوانیم موتور بیشتری را روشن کنیم چون جریان مصرفی را پایین آورده ایم.

دوستان این مورد در مصارف موتوری و جاهایی که کسینوس فی ما نزدیک 1 نیست خیلی هم خوب است ولی اگر کسینوس فی ما 1 باشد و خازن گذاری کنیم عملاً خازن نقش مصرف کننده را بازی میکند و به جریان مان افزوده می شود پس به خازن گذاری نیاز نداریم.

این مورد در جاهایی که از برق صنعتی برای ماینینگ می خواهند استفاده کنند بیشتر به چشم میخورد و گر نه همان طور که در آموزش طراحی تابلو بانک خازنی گفتیم وقتی کنتور ما دیماندی است و ضریب بدی مصرف داریم نیاز به بانک خازن است و در کنتور های خانگی نیاز به بانک خازن نداریم.

سوال 4: جریان مصرفی برق ماینر ها چقدر است؟

این سوال نیز دوستانی که در برق تازه وارد هستند زیاد از ما می پرسند که ماینر ها چقدر برق مصرف میکنند و به عبارت دیگر جریان مصرفی برق ماینر ها چقدر است؟

یکی از ساده ترین روش های بدست آوردن جریان مصرفی دستگاه های استخراج ارز دیجیتال، بررسی مشخصات پاور دستگاه است و روی خود پاور، این عبارت لحاظ شده مثلا 15A MAX یعنی بیشترین حد جریان مصرفی دستگاه 15 آمپر است و این ممکن است در حالت عادی با دمای نرمال کمتر هم باشد ولی بیشترین حدی که میبایست برایش در نظر بگیریم 15 آمپر می باشد که یعنی اگر بخواهیم کلید مینیاتوری برای این دستگاه نصب کنیم نزدیک ترین رنج به بالا که مینیاتوری 16 آمپر هست برای دستگاه در نظر می گیریم.

اگر هم جریان روی پاور نوشته نشده بود روش دیگر استفاده از آمپر متر های انبری است که نحوه کار با این آمپر متر ها را در آموزش کار با مولتی متر داده ایم.

روش دیگر هم محاسبه جریان مصرفی است با توجه به قانون اهم انجام می دهیم، به این صورت که توان دستگاه را تقسیم بر ولتاژ شبکه می کنیم.

در تصویر زیر به عنوان مثال نحوه محاسبه جریان یک دستگاه M3 را مشاهده میکنید:

p توان دستگاه است و v ولتاژ شبکه و  i هم جریان مصرفی

ممکن است با دیدن تصویر بالا این سوال برای تان پیش بیاید که چرا وقتی محاسبه میکنیم جریان 9.5 آمپر است ولی روی خود دستگاه 15 آمپر ذکر شده؟

همانطور که روی پاور دستگاه نوشته شده 15A MAX یعنی نهایت جریانی که مصرف میکند 15 آمپر است و در حالت عادی همانطور که گفتیم جریان کمتری مصرف میکند و دوستانی که ماینر دارند احتمال زیاد این مورد را مشاهده کرده اند که مثلا دستگاه در حالت عادی میانگین12 تراهش به ما می دهد و مقدار لحظه ای دایم در حال نوسان است و ممکن است  یک لحظه 16 تراهش هم بدهد که در این لحظه جریان ممکن از به حد 15 امپر برسد ولی این ماکزیمم هست و بیشتر از این نخواهد شد.

سوال 5: تعرفه مصرف برق ماینر در کشور ما چقدر است؟

پاسخ این سوال در کنتور های مختلف با ضریب های مختلف و نوع کنتور متفاوت است که در انتهای مقاله، یک فایل PDF حاوی آخرین تعرفه مصرف برق در سال 98 را برای تان ضمیمه کرده ایم که با مطالعه کامل این PDF موارد مورد نیاز تان را میتوانید بدست بیاورید.

سوال 6: برق صنعتی برای ماینینگ استفاده کنیم یا برق خانگی؟

اگر کمی عمیق تر به این موضوع بنگریم و مصرف برق هم مد نظر مان باشد میتوان پاسخ بهتری را برای این پرسش در نظر گرفت، اگر تعداد دستگاه های مان کم است و مثلاً کمتر از 10 دستگاه هست ( در اینجا از مدل دستگاه صرف نظر میکنیم چون نگاه کلی است) یک برق 3 فاز خانگی جوابگوی کارمان می شود اما اگر تعداد دستگاه مان زیاد باشد برق صنعتی برای ماینینگ مناسب تر است ولی برق صنعتی برای ماینینگ یک مشکلی که در هزینه برق دارد این است که ضریب دارد به زبان ساده تعرفه کنتور خانگی و کنتور تجاری در یک میزان مصرف، کاملاً متفاوت است و میدانیم در کنتور تجاری مبلغ بیشتری را باید بپردازیم و به همین روال در هنگام مصرف برق صنعتی برای ماینینگ به نسبت برق خانگی مبلغ بیشتری باید بپردازیم چون در قبض مان هر مبلغی باشد ضرب در یک عدد می شود که در مصارف مختلف متفاوت است؛ پس با در نظر گرفتن این نکات ریز میتوان تصمیم گرفت که میتوان از برق صنعتی برای ماینینگ استفاده کرد یا خیر.

البته این نکته هم در نظر داشته باشید که اخبار مربوط به برق در حوزه ماینینگ را دنبال کنید چون مصوبات جدیدی جهت ساماندهی استخراج کننده های ارز دیجیتال در حال تنظیم است.

شما هم سوالی در مورد برق ماینر ها و یا برق صنعتی برای ماینینگ دارید؟ در بخش دیدگاه سایت میتوانید سوال تان را مطرح کنید.

دیدگاهی در مورد “برق صنعتی برای ماینینگ + پاسخ به 6 سوال متداول در مورد برق ماینر

  1. نوید گفت:

    مهندس سلام..بنده برقکارم خط امام هم دارم..تا ۲۰ آمپر میتونم مصرف کننده متصل کنم..میانگین ۶۰ تومن بودجه دارم.چه ماینری پیشنهاد میکنید..ممنون

  2. سعید گفت:

    سلام ساختمان ما ۱۲ واحد هست که ۱۰ واحد مالک قدیمی ۲ واحد مستاجر که مدت ۳ سال هست آمده اند آب ساختمان مشترک داریم الان نزدیک به ۲ سال هست هزینه اب مصرفی ۱۰ برابر می یاد با اینکه همه همسایه های قدیمی ومالک می گویند الگو مصرفشان تغییر نکرده و برای افزایش شاکی هستند ولی همچنان هزینه و مصرف بالا هست و همه کار انجام شده ولی نتیجه گرفته نشده آیا امکان داره استفاده غیر متعارف از آب برای ماینر باشه یکی از همسایه های مستاجر بسیار مشکوک است از طرفی هم اداره آب گفته کسی استفاده دیگه ای از آب می کند خواستم بپرسم این امکان هست و چطور می شه فهمید ممنونم

    1. سلام و درود خیر ماینر هایی که خنک کننده آب دارندمصرف آب بالایی ندارن

خوشحال می شویم نظر یا سوال تان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *